Dijous, 31/3/2016
2756 lectures

Per una Igualada amable lliure de cartells

Setze cartells. Tenim un centre de ciutat habilitat per penjar-hi un total de setze cartells (depenent de la mida algun més o menys). Repartits en tres Cartelleres Públiques.

És important tenir els carrers nets i recentment ha sortit un estudi americà que diu que per sobre els vint cartells la ciutat es comença a veure bruta de massa activitats, cultura i idees. Cert i legítim.

Davant d’això doncs, i per contribuir en la ciutat amable que proposa el govern igualadí i assumint el “paper molt important” que ens ha encomanat a entitats i clubs plantejo una proposta per “potenciar els espais de difusió”: la celebració de l’ AARCPEC (Assemblea Anual de Repartiment de Cartelleres Públiques entre Entitats i Clubs).

És senzill, serà qüestió de reunir el centenar d’entitats actives i que fan cartells que hi ha a Igualada i repartir-nos de forma democràtica els espais disponibles. El càlcul és fàcil: posem que hi ha cent entitats amb voluntat de fer difusió de les seves activitats a Igualada i contem que per fer una bona difusió aniria bé que el cartell estigués penjat un mes abans. Tocarà una mitjana de quasi dos cartells per entitat i any!

L’elecció de “en quin dels tres plafons enganxes el cartell” es farà per sorteig, perquè clar, no és el mateix penjar-lo al carrer Sant Magí que a la plaça de la Creu que a la cantonadeta plaça del Rei amb carrer del Roser (potser caldrà contemplar també que no et toqui els dos cops al mateix lloc). L’elecció del mes en què podràs penjar el cartell caldrà fer-la per consens perquè és important penjar el cartell el mes que fas l’activitat.

Un punt final i bàsic serà pactar la mida dels cartells, hauran de ser màxim DNA4 perquè sinó ja no surten els números, podríem dir que és una qüestió d’empatia amb les altres entitats  a les quals haurà tocat el mateix plafó que tu.

La celebració de la AARCPEC serà crucial per a la ciutat, per una banda ajudarà a fer una previsió de totes les activitats de l’any (perquè si no ho preveus no podràs penjar cartell) i a més a més contribuirà a fer una Boixeta molt més complerta.

 El segon gran avantatge que veig en el sistema de repartiment és que les entitats estalviarem un dineral en la impressió de cartells, només n’haurem d’imprimir dos a l’any i per tant podran ser de gran qualitat (fins i tot podrem plastificar-los) i com a conseqüència es podran reduir les subvencions de l’Ajuntament i redistribuir millor els diners de la ciutadania (podriem portar tobogans per a la pista de gel, pe exemple).

 El tercer avantatge és que ja no farà gens de mandra anar a encartellar, és més, estic convençuda que dins de les entitats hi haurà discussions per decidir qui penjar el cartell de l’any. Anar a encartellar serà un esdeveniment quasi més important que l’acte organitzat en si, ho visualitzo a l’estil “primer cartell de la campanya electoral” (fotos als diaris, tweets, aplaudiments,...)

Amb tot, només hi veig un inconvenient, i és que potser el fet que es trobi tota la gent que organitza coses a la ciutat en un mateix espai fa crear sinèrgies i, les connexions i les xarxes sempre són perilloses, perquè potser un dia es plantegen organitzar-se de veritat

 

P.D.: Perdoneu la demagògia, no he citat els quatre pirulos que també surten al mapa, amb ells potser ens podríem permetre quatre cartells més per entitat, mida DNA3, va.

P.D.2: Se m'acut una segona proposta, potser un pèl massa descabellada: seria posar més cartelleres i a poder ser que fossin més grans del metre per mig metre que fan actualment, però bé, no em vull passar amb les exigències que de desagraïts, al món ,ja n'hi ha suficients.

Altres articles de Iria Vives

2 Comentaris

R

RO

31 de març 2016.09:55h

Respondre

Em sembla molt complicat i que s’està marejant la perdiu. A més, l’ajuntament ingressa diners per aquesta activitat.
El que fa d’Igualada bruta i poc amable és, en primer lloc, el seu... Llegir més urbanisme desangelat amb amplis espais de no-res, també els cartells horrorosos enganxats allà on no toca o en plafons ultra desactualitzats en els temps actuals. Cartells que per cert continuaran posant-se igual per les parets per molts sorteijos que es facin.
Igualada ja és de per sí prou anodina (hi ha dies que surts pel carrer, sigui el centre o no, i sembla que hagin llençat una bomba de neutrons perquè no trobes ningú), així que millor que es faci difussió de totes les activitats que si facin. En cartells endreçats, això si.

J

Joan

Igualada

2 d'abril 2016.15:04h

Lo del sorteig, era ironia, està criticant algo tant senzill, com que posaran multes si s’enganxen els cartells a on no toca, a l’entitar que ho anunciï, i per poder enganxar els cartells,... Llegir més només hi ha espai a 3 plafons d’1’5m per 1m i 3 pirulos...

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.