Els meus propòsits d'Any Nou i 5 passos per aconseguir-los

Segurament aquests dies t’has proposat alguns canvis, per encetar una nova etapa, coincidint amb el canvi d’any. Jo també, i al final de l’article te’ls explicaré i m’agradaria que si et ve de gust, tu també comparteixis els teus.

Segons alguns autors, només el 10% dels propòsits que ens fem a principis d’any s’arriben a complir.  

Si aquest any t’has plantejat nous propòsits, espero que aquests 5 passos t’ajudin a aconseguir-los.

Fer-nos bones preguntes, ens pot ajudar molt a trobar les millors respostes, i la motivació per passar a l’acció, i perseverar per aconseguir el què volem.

  1. Quina és la raó dels teus propòsits.
  • Per a què vols aconseguir el què et proposes?
  • Com d’important és per a tu aconseguir-ho?
  • És el que realment vols, o és el que s’espera de tu?
  • Quin és el teu nivell de compromís? Estàs disposat a esforçar-te?
  • Què perdràs si no ho fas?, què guanyaràs si ho fas?

En el cas que algun d’ells sigui el mateix que l’any passat, analitza també quins han estat els obstacles que t’han impedit aconseguir-ho o el perquè ho has deixat a mitges.

  1. Com convertir el teu propòsit en un objectiu o meta concreta?

Escriu el que vols aconseguir. De forma concreta i en positiu. En comptes de “vull aprendre anglès”, escriu “entre gener i juny vull treure’m la titulació x”. També, pots subdividir l’objectiu en fites intermèdies. 

  1. Quins són els 3 objectius prioritaris?

Sigues realista i escull els que més impacte tindran a la teva vida. Si en tens molts, els pots deixar també escrits, i els tornes a reprendre un cop hagis aconseguit els 3 més importants. Si centres la teva energia en molts objectius o canvis a la vegada, l’energia es dispersa.

  1. Què faràs i quan? Amb qui? Com? Planifica.

Escriu què faràs, i quan. Reserva’t i bloqueja el temps necessari a l’agenda. Identifica quins són els obstacles que pots trobar, o si hi ha algú que et pot ajudar. Posa’t recordatoris en un lloc que ho puguis veure sovint. Fes un calendari de seguiment.

  1. Com ser constant i perseverar?

És possible que durant el procés, en algun moment, deixis de fer el que t’has proposat. Accepta-ho, i continua. Igual com fa un nadó quan aprén a caminar. Som persones, no robots.

Per ajudar-te a ser constant, els experts diuen que el cervell es motiva millor amb fites i terminis curts, per tant, posa’t fites a curt termini “Aquesta setmana faré x cada dia”, i la setmana següent torna a dir-te el mateix.

La repetició és el que ajuda a fer més fàcils els nous hàbits o a substituir uns per uns altres. A mesura que augmenten els dies que es practica un nou hàbit, el nivell d’esforç que necessitem per mantenir-ho baixa, i d’altra banda, el nivell de satisfacció i autoestima augmenta.

Quins són els meus propòsits d’Any Nou?

Els meus 3 propòsits-objectius d’aquest any que et comentava al principi, i relacionats amb el desenvolupament personal i professional, són ben senzills. El fet de fer-ho públic, em demana un compromís més alt, i per tant, tindré més probabilitats de complir-ho. Per tant, som-hi !!

  1. Aprendre una cosa nova cada mes, de d’altres àmbits diferents de la meva professió (he fet una llista de temes que m’interessen, i m’he bloquejat una tarda).
  2. Cuidar les relacions. Compartir un àpat o una estona cada dues setmanes amb una persona que fa temps que només sé d’ella per la connexió virtual, i que una trobada en directe, sé que m’aportarà molt bona energia.
  3. Deixar de fer algunes coses (m’he fet una llista de coses concretes que puc deixar de fer) i el temps que guanyaré, dedicar-ho a llegir més o senzillament, a ser en lloc de fer.

I els teus propòsits d’enguany, quins són?

 

Article original escrit per @roserclaramunt 

 

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.