TORNAR
PUBLICITAT

Acaba la formació de 23 residents medicina i d’infermeria a l'ICS Catalunya Central

Espai patrocinat per

Una part d’aquests especialistes s’han format a l’Hospital d’Igualada, al CAP Anoia i al CAP de Montbui

Salut
Dimarts, 26 maig 2020. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

És la primera generació que s'ha format en una emergència sanitària de gran abast, com la COVID19. Una experiència que han viscut de primera mà a l'atenció primària, a Urgències i als Hospitals.

PUBLICITAT

Aquest mes, 23 residents de medicina i infermeria han finalitzat el seu període de formació als centres docents de l'ICS a la Catalunya Central. Els especialistes en medicina han fet la seva residència a centres d'atenció primària de la Catalunya Central els darrers quatre anys. Per la seva part, els especialistes en infermeria han tingut un període de formació de dos anys. Una part d'aquests especialistes s'han format a l'Hospital d'Igualada.

Els residents, al CAP MontbuiDes d'aquest moment, s'incorporen al sistema sanitari amb una formació que els ha permès adquirir els coneixements i les habilitats necessaris per desenvolupar la seva professió en els centres d'atenció primària del sistema de salut. Aquesta promoció serà la primera que finalitza després d'afrontar el repte més gran que ha tingut el sistema sanitari català en els darrers anys. Durant el període de pandèmia, la implicació d'aquests professionals ha estat clau perquè els serveis de salut hagin pogut fer front a les demandes que la COVID19 ha provocat a l'atenció primària i als seus serveis d'urgències i, com a reforç, als hospitals del territori.

Aquesta formació es fa conjuntament amb els dispositius col·laboradors de la Unitat Docent: Servei d'Emergències Mèdiques, Salut Pública, Programa d'atenció domiciliària - Equip de suport (PADES) i Atenció Continuada d'Urgències Territorial, centres i serveis sociosanitaris i els hospitals de referència del territori: Hospital d'Igualada, Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i Hospital Universitari de Vic. També s'han format, entre altres centres, al CAP Anoia i al CAp Montbui. La Unitat Docent forma actualment un total de 94 especialistes, disposa de vuit equips d'atenció primària docents i de 53 tutors i tutores acreditats per a la formació d'especialistes.

Més informació sobre la COVID19

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.