TORNAR
PUBLICITAT

Des del Doctor Marc Riera fins avui

Espai patrocinat per

El passat 21 de juny va tenir importància la darrera sessió de Formació Continuada en Pediatria del curs 2017-2018

Salut
Dijous, 12 juliol 2018. 03:00. Joan Gual Godó.
D'un cop d'ull

La Dra. Jou va ser una de les que va explicar la trajectòria que el Dr. Riera va tenir amb la pediatria i de quan ella va agafar el relleu com a cap de Servei. En aquesta sessió es va destacar l'alta qualitat de les ponències i xerrades que s'han fet durant aquests 30 anys que porten.

PUBLICITAT

El passat mes va tenir lloc la darrera sessió de Formació Continuada en Pediatria del curs 2017-2018 del Servei de Pediatria del Consorci Sanitari de l'Anoia. Enguany la sessió feia un mirada enrere, doncs se celebraven ja 30 anys de formació continuada. La sessió va ser presentada per la Dra. Carme Jou, cap del servei de Pediatria des del juny del 2003  fins  al gener del 2018 i la Sra. Fina Basas, supervisora de maternoinfantil des del 1980  fins a l’actualitat. La Formació Continuada en Pediatria a l'Hospital d'Igualada neix gràcies a l'impuls del conegudíssim pediatre i exregidor igualadí Marc Riera (mort al novembre del 2011 a l’edat de 73 anys).

La Dra. Jou va explicar la vocació docent de Dr. Marc Riera i que es va fer palesa durant més de 14 anys fent classes a l'Escola d'Infermeria Verge de La Pietat d'Igualada, sent professor des del 1966 fins al 1981, any en què es tanca l'Escola. Riera va ser referent per als pediatres i les infermeres de l'Anoia, i impulsor i director del Curs de Formació Continuada de Pediatria des del 1987 i fins al 2003, quan es jubila, data en què és nomenat cap emèrit del Servei de Pediatria de l'Hospital d'Igualada. Va ser a partir d’aquesta data que la Dra. Jou va agafar el relleu com a cap de Servei, però ell va continuar amb la gestió del curs fins a la seva mort. Jou, va explicar també com l’activitat del Servei de Pediatria i també la formació, es va anar transformant i desenvolupant en les diferents fases que el centre hospitalari ha tingut al llarg d’aquests anys. 

L’any 2007, coincidint amb la posada en marxa del nou hospital, es van celebrar els XX anys, i el dia de la inauguració es va comptar amb la presència de Caps de Servei d’hospitals com Manresa, Berga, entre d'átres; Pediatres de primària, representants d’Hospitals de referència, ICS i CatSalut. També hi va assistir el Dr. R. Jiménez, que va parlar del “Futur de la nostra professió”.  El tema de la Jornada va ser: ”Futur de la Pediatria, relacions i coordinació dels diferents nivells assistencials”. La cloenda la va fer el Dr. Jaume Iglesias, president de la Societat Catalana de Pediatria durant aquells anys.

A la sessió es va destacar també l’alta qualitat de les ponències i xerrades que s’han fet al llarg d’aquests 30 anys i que no han deixat d’evolucionar en la seva qualitat científica, així com també la participació de professionals de la salut vinculats a la pediatria i de reconegut prestigi professional tant de Catalunya com de la resta del país.

Es va agrair també la col·laboració de Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Servei Atenció Primerenca (CDIAP-APINAS), que durant aquests anys hi ha participat i del Centre de Salut Mental Infantojuvenil (CSMIJ), i d’infermeres i d’altres professionals del CSA que per la importància dels temes també han col·laborat.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.