TORNAR

L'actualització de les dades situa les morts a la Conca gairebé 5 cops per sobre de la mitjana catalana

Les 23 morts anunciades aquest dimecres corresponen a decessos anteriors dels que ara se n’ha obtingut la prova de coronavirus

Salut
Dijous, 2 abril 2020. 10:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'impacte del coronavirus a l'Anoia i la Conca d'Òdena en concret continua sent molt superior, unes cinc vegades en la xifra de morts, que la mitjana catalana. L'actualització de les dades que ha fet el geògraf Alfons Recio indica que el volum de morts al clúster d'Igualada és molt per sobre, tot i que la velocitat s'ha alentit (veure escala logarítimica). Al clúster d'Igualada, són 148,3 morts per 100.000 habitants; a Catalunya, 27.

FONT: Alfons RecioEl balanç que va facilitar el Departament de Salut la nit de dimecres 1 d'abril situava les morts per coronavirus a l'Hospital d'Igualada en 23. El total acumulat de víctimes totals de la COVID19 passava de 75 a 98 en un sol dia, un 30% més. El Departament aclareix que "no són defuncions registrades en un sol dia, sinó que es tracta d'exitus de jornades anteriors que ara s'ha verificat que són per coronavirus". 

Les morts en escala logarítmica FONT: Alfons RecioFa dos dies la Generalitat va avançar que hi haurien canvis en el còmput de les víctimes mortals del COVID19 i que es coordinarien les dades amb les funeràries, per incloure també les persones que no han mort als hospitals, sinó a les residències i als domicilis. Es tracta de xifres que poden incrementar sensiblement els registres actuals de les morts per aquesta infecció. Els batlles de la Conca d'Òdena ja ho van posar sobre la taula el passat dimarts -les morts que triplicaven el balanç d'altres anys- i Salut admet que això es pot extrapolar a tot Catalunya. 

Informació sobre el coronavirus

http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/


2 Comentaris

J

Jordi Riba

Igualada

2 d'abril 2020.13:49h

Respondre

Quan més dramatitzem, pitjor serà per la imatge d ’Igualada. Ens estant creant la reputació d’empestats . Més valdria parlar dels morts que hi hagut a Barcelona i a Madrid que segur que... Llegir més superen de bon tros a la nostra població.

J

Jordi

Igualada

2 d'abril 2020.19:07h

Això mateix, i a mes tenint en compte que els numeros estan manipulats, primer per no fer tests i per tant no sabem el numero d’infectats real, que es contra qui s’ha de mirar la mortalitat, i... Llegir més segon perque els numeros diuen d’Igualada, i de fet son de tota la Conca, i s’han inclos numeros de residencies que son de capellades i d’altres llocs de la comarca, llavors les morts serien sobre el total de la comarca (120mil) i no com fan ara.

Alarmisme basat en dades força dolentes.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.