TORNAR
PUBLICITAT

L'Anoia es manté en el nivell 1 per a riscos d’incendis al Pla Alfa

Espai patrocinat per

No es podrà fer foc a menys de 500 mts del bosc

Salut
Divendres, 9 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Argençola, Bellprat, Calonge de Segarra, Copons, Jorba, Rubió, Sant Martí de Tous, Sant Pere Sallavinera i Veciana han estat els pobles de la comarca amb nivell 3 del Pla Alfa durant alguns dies de la darrea setmana. L’activació del nivell 3 ha comportat restriccions d’accessos als massissos forestals afectats i zones predeterminades.

PUBLICITAT

Pel que fa a les picadores de palla a les comarques amb nivell 2 del Pla Alfa, no es podran utilitzar en l'horari comprès entre les 12:00 i les 18:00 hores. En el cas dels municipis amb nivell 3 del Pla Alfa, no es poden utilitzar en cap franja horària.
Davant l’increment del perill d’incendi forestal per temperatures superiors als 40 graus a l’interior i humitats relatives per sota del 20 % divendres passat es va activar el nivell 3 del Pla Alfa en 9 municipis de la comarca de l’Anoia.
En aquest sentit van quedar suspeses totes les autoritzacions per fer activitats que poden ser generadores de perill d’incendi forestal en els municipis afectats.
El cos d’Agents Rurals conjuntament amb Mossos i ADF han efectuat la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 ha estat activat. S'han fet controls pel molt alt risc d’incendi forestal i van quedar suspeses totes les activitats que podien generar perill d’incendi.
En el cas d’efectuar treballs de recol·lecció de cereal, en nivell 3 del Pla Alfa, és obligatori que cada recol·lectora o embaladora porti quatre extintors amb base d’aigua.
El Pla Alfa i el nivell d’actuació del cos d’Agents Rurals corresponent es motiva en funció del mapa diari del perill d’incendis forestals i altres eines d’anàlisi de la situació meteorològica i de la disponibilitat dels combustibles forestals.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.