TORNAR

L'Ajuntament de la Pobla destina 40.000 euros a ajudes a les economies familiars afectades per la COVID19

Els ajuts per als lloguers arribaran a un màxim de 1.000 euros per família

Salut
Dijous, 7 maig 2020. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern de la Pobla té a punt una línia de recursos per valor de 40.000 euros per a les unitats familiars més afectades per l'aturada econòmica per la COVID19. El termini per presentar les sol·licituds s'obre ara i s'allargarà tres mesos.

L'Ajuntament de la Pobla de Claramunt convoca uns ajuts extraordinaris amb caràcter urgent "a les persones, principalment famílies amb infants a càrrec, que han estat afectades per l'actual situació econòmica". En concret, s'adrecen a "persones que hagin perdut la feina arran del tancament de la seva empresa, o que hagi reduït la plantilla per culpa dels efectes del Reial Decret 463/2020, de 14 de març", pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de la crisi sanitària ocasionada per la COVID19 o bé, aquelles persones que s'han vist afectades per un ERTO motivat pel mateix Decret.

També s'inclouen situacions de "caràcter anàleg que pugui ser admesa com a equivalent pels Serveis Socials Municipals i que, per aquests motius, acreditin no tenir ingressos, patrimoni o recursos suficients per fer front a les despeses de lloguer i aliments bàsics". La sol·licitud d'ajuda extraordinària es pot portar durant un termini inicial de tres mesos, revisable a l'alça per Decret de l'alcaldia, donada la situació d'excepcionalitat relacionada amb la COVID19. Per a la concessió d'aquests ajuts es destinarà una partida de 40.000 euros.

Hi haurà dues línies d'ajuts: la primera relacionada amb la despesa de lloguer de l'habitatge habitual i la segona relacionada amb la despesa de l'alimentació bàsica. Pel que fa al lloguer, l'ajut màxim podrà ser de 1.000 euros i el pagament corresponent es realitzarà directament al propietari/a o immobiliària. Amb relació a l'alimentació es farà un lot per unitat familiar amb una despesa màxima de 500 euros. Cada unitat familiar podrà sol·licitar un màxim d'un ajut per cada un dels conceptes al mes. A causa de la declaració d'estat d'alarma no es presta servei presencial d'atenció al ciutadà/ana, per tant, les persones sol·licitants hauran d'emplenar i presentar una instància genèrica de forma telemàtica a través de la pàgina web municipal www.lapobladeclaramunt.cat.

Per a més informació, els interessats poden trucar al telèfon 93.808.60.75. S'ajudarà a les famílies amb dificultats a l'hora de presentar documentació de forma electrònica fent ús dels mitjans esmentats. La resolució de les sol·licituds es tramitarà de forma urgent, atesa la situació extraordinària provocada per la declaració de l'estat d'alarma i es notificarà a les famílies de la forma més ràpida possible, en la mesura de les possibilitats. La presentació de la sol·licitud comporta l'acceptació de les bases d'aquesta convocatòria per part de tots els membres de la unitat familiar.

Més informació sobre la COVID19

 


1 Comentaris

A

Albert

La Pobla de Claramunt

8 de maig 2020.01:30h

Respondre

Ara és hora d’ajudar els més febles, totes les administracions ho haurien de fer. Molt positiu destinar una partida a fer-ho però, que l’ajuntament pagui un lloguer de fins a 1000€ a La... Llegir més Pobla ? El més beneficiat serà l’arrendador, ja sigui particular o no, que al cap i a la fi tan li fa de qui cobra.
No s’ha pensat en fer una mediació arrendador arrendatari per tal de suspendre o posposar el pagament dels lloguers o d’una part d’aquests?
Les quanties més grans caldria destinar-les a menjar i compra de productes de primera necessitat així com potser també per disminuir la bretxa digital que segur pateixen molts infants del poble.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.