TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament presenta 'Caminant per Igualada', un mapa de rutes accessibles a peu

Espai patrocinat per

Un ventall de recorreguts de 3 a 13 quilòmetres, s’enviarà a les cases i es pot trobar a l’OAC

Salut
Dissabte, 7 abril 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els igualadins i igualadines ja no tindran excuses per no sortir a caminar. És una de les accions que contempla el Pla de Salut d'Igualada, que -entre d'altres punts- es focalitza en disminuir el sedentarisme de la població. El mapa ja es pot trobar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament (OAC) i en breu es repartirà a totes les llars d'Igualada.

PUBLICITAT

L'Ajuntament ha donat a conèixer el nou mapa 'Caminant per Igualada', una eina per acostar al conjunt de la ciutadania la pràctica de l'activitat física al seu entorn més proper i que es repartirà properament a totes les llars. S'hi trobaran rutes accessibles i per a totes les edats, que permetran no només fer exercici sinó gaudir de l'entorn.

Fermí Capdevila, aquest dimecres, explicava que "és sabut que uns hàbits de vida saludables, amb una alimentació adequada, activitat física diària i un estat emocional equilibrat són la millor eina per al manteniment o recuperació d'una bona salut". Per això, "des del departament de Sanitat i Salut Pública dissenyem actuacions que promouen aquests hàbits saludables entre la ciutadania, sigui quina sigui la seva edat".

El 2014 es va fer la diagnosi del Pla de Salut de l'Ajuntament d'Igualada, constatant que, en matèria d'activitat física, hi havia una disminució progressiva de la pràctica a partir dels 24 anys. L'Enquesta de Salut de Catalunya, d'altra banda, també concloïa que hi havia un percentatge important de població adulta sedentària, concretament un 20,3%.

El tram nord de l'Anella Verda, una de les possibilitats per als caminantsAixí, l'Ajuntament d'Igualada es va posar com a objectiu estimular la realització d'activitat física entre la població. Amb la voluntat de contribuir-hi, s'han impulsat activitats anuals –sovint emmarcades en els actes del Dia Mundial de l'Activitat Física– com ara exposicions, xerrades, sessions dirigides d'activitat física a l'aire lliure i un llarg etcètera. En el Pla de Salut, però, s'hi contemplava també una actuació concreta que era, precisament, l'elaboració d'un mapa de rutes assequibles i properes.

Per això neix 'Caminant per Igualada'. Es pretén facilitar la pràctica de l'activitat física a persones de totes les edats, senyalitzant les diverses rutes i circuits de què disposen a Igualada per a sortir a caminar. El mapa unifica, per tant, els itineraris de l'Anella Verda, així com els circuits inclusius que es van estrenar l'any 2016 i les Rutes Saludables que es van dissenyar l'any 2011 amb el suport del Pla d'Activitat Física, Esport i Salut de la Generalitat de Catalunya.

A 'Caminant per Igualada' hi ha rutes a la mida de tothom, amb recorreguts de diverses distàncies, des d'uns tres quilòmetres, que vindrien a ser uns 30 o 40 minuts de caminada, fins a 13 quilòmetres, que suposarien unes tres hores i mitja. Per a mantenir una bona salut, les persones adultes han de fer 30 minuts al dia d'activitat física moderada, cinc dies a la setmana. Així doncs, aquest mapa els pot aportar idees de rutes i traçats per a fer-los més senzill acomplir amb aquests 30 minuts diaris d'activitat física.

PUBLICITAT

3 Comentaris

U

Un igualadí gens sedentari

Igualada

8 d'abril 2018.18:20h

Respondre

I es pot saber on es pot trobar aquest mapa? Enlloc de la notícia ho indica!

R

Rita Armejach Carreras

igualada

9 d'abril 2018.08:48h

A mi també m’agradaria saber-ho

M

M.Àngels

Odena

9 d'abril 2018.19:16h

I a mi també. On es pot trobar?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.