TORNAR
PUBLICITAT

Alba Vergés anuncia l'impuls d'una llei per regular l'eutanàsia i el suïcidi assistit

Espai patrocinat per

La consellera igualadina convocarà una taula de partits polítics i d’entitats relacionades per trobar un acord sobre la forma que ha de tenir aquesta regulació

Salut
Diumenge, 14 abril 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La consellera de Salut, la igualadina Alba Vergés, ha estat una de les protagonistes de l'activitat política d'aqueata setmana -a part de la pre campanya electioral i el judici al referèndum- amb l'anunci, fet durant sessió parlamentària, que el Departament de Salut impulsarà una llei catalana que reguli la pràctica de l’eutanàsia i el suïcidi assistit. La titular de Salut ha avançat que en les properes setmanes convocarà una taula de partits polítics i d’entitats relacionades per trobar un acord sobre la forma que ha de tenir aquesta regulació. 

PUBLICITAT

“Ho volem fer amb els consensos amplis que hem mostrat reiterades vegades al Parlament i tenint clar que és la nostra responsabilitat” respondre a una demanda recolzada, segons Vergés, per prop del 80% de la societat catalana. 

“Sempre parlem de l’autonomia de les persones, d’atendre-la d’acord amb la seva voluntat. Per què això queda estroncat quan parlem de la voluntat d’acabar amb la pròpia vida?”, es preguntava la consellera abans de respondre’s que “això va de la voluntat de la persona a prendre decisions lliures i coherent amb les seves conviccions”. “Morir és inevitable, però morir malament no ho hauria de ser”, va subratllar al Parlament.

Per a Vergés, “un nou dret no obliga i respecta la voluntat de tothom, mentre que criminalitzar l’eutanàsia és impedir una mort digna”. “Ja n’hi ha prou! Quantes persones més han de gravar un vídeo per demostrar la seva voluntat de morir?”, va emfatitzar la consellera abans de denunciar que l’Estat espanyol es negui a canviar el Codi Penal, “entorpint una demanda social majoritària a la societat catalana i la voluntat individual i lliure d’una persona a disposar de la pròpia vida”. 

Catalunya, pionera en voluntats anticipades

La titular de Salut va recordar que Catalunya sempre ha estat pionera, també en aquest àmbit, en tant que, des del 2002, existeix el registre de voluntats anticipades, amb què fins ara 93.000 persones han manifestat quines intervencions i tractaments volen rebre en cas que una malaltia els impedeixi expressar la seva voluntat . 

A més, Vergés va subratllar que el paper de l’Observatori de la Mort, creat a instàncies del Parlament i que permetrà conèixer molt millor com es mor a Catalunya. “Govern i Parlament han d’anar de la mà en la garantia dels drets”, va concloure Vergés.

PUBLICITAT

1 Comentaris

P

Pep

15 d'abril 2019.10:32h

Respondre

I per quan una llei, que respecti els drets dels nostres infants.
Volem Pediatres,
VERGONYA SRA VERGES.
VOSTE TAMBE ES DEL RAM DEL FUM

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.