TORNAR

Alba Vergés "L'esforç de país no el podem posar en risc per precipitació. Si seguim com fins ara, a finals d'abril podem encaminar-nos cap a una nova normalitat"

Espai patrocinat per

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha fet una crida a la societat catalana a seguir mantenint el confinament durant els propers dies per “no posar en risc l’esforç de país que tothom ha fet fins ara” per a seguir contenint i reduïnt la incidència del co

Salut
Diumenge, 12 abril 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Segons Vergés, l’evolució de les dades epidemiològiques actuals indiquen que si les mesures actuals continuen, a finals d’aquest mes d’abril podria iniciar-se un “desescalament progressiu i segur” per encaminar-se cap a “una nova normalitat”.

PUBLICITAT

“Necessitem temps, no pressa ni precipitació. Tots els experts, nostres i externs, indiquen que l’obertura prematura del confinament pot causar rebrots i, tot i que ara estem preparats, tenim poc marge i no ens la podem jugar. És diferent patir un rebrot ara que una segona onada més controlable més endavant”, ha resumit Vergés abans d’indicar la possibilitat que en pocs dies s’arribi al pic de l’epidèmia a Catalunya. Amb tot, segons ha dit, la corba epidèmica no seria encara prou avall com per no posar en risc l’actual capacitat del sistema sanitari i l’esforç enorme fet per tothom. “No volem, ni podem, ni ningú es mereix que es posi en risc”, ha sentenciat.

Per això, es demana un termini aproximat de 15 dies per tal que es pugui iniciar el desconfinament total actual. “Ho necessitem més que mai per protegir la població, sobretot la població de risc, els focus calents de casos, a les llars o a les residències”, ha dit abans de reiterar que, amb les dades actuals a la mà, l’evolució controlada fins ara podria empitjorar amb un desconfinament precipitat. “No volem posar risc el sistema de salut. Ho defensarem fins a l’últim moment: ho direm i ho explicarem per tal que tothom ho entengui”, ha reblat.

La consellera ha posat en valor les mesures adoptades fins ara. D’una banda, l’augment de la capacitat del sistema de salut, per exemple amb l’increment de llits per a pacients crítics; en aquest sentit, actualment hi ha més de 2.000 llits -la majoria dedicats exclusivament a la Covid-19- i darrerament s’ha estabilitzat la xifra mitjana de pacients crítics en uns 1.600. Vergés ha defensat que “el sistema està aguantant i molt bé, tot i tenir molta pressió. Les mesures de confinament han funcionat i han permès que el sistema hagi estat capaç fins ara d’atendre tothom, de no deixar ningú a les portes”.

D’altra banda, el rol de l’atenció primària –seguint ja 100.000 persones, confirmats o amb sospita per coronavirus-, el sobreesforç dels professionals sanitaris –per exemple a peu de llit o a través del 061-, les mesures organitzatives de gestió –implicant el sector privat, empreses, ajuntaments, hotelers, etc.,- i la organització al territori han estat altres exemples d’actuació rellevants subratllats per Vergés.

Més informació sobre la COVID19 


1 Comentaris

M

Marià

Igualada

13 d'abril 2020.10:29h

Respondre

A veure Alba, quant surtis a parlar amb una roda de premsa crec que hauries de canviar-te el llaç groc, perquè no representa a tot “el país”, el que ara caldria seria que et posessis un llaç... Llegir més negre, en primer lloc per la responsabilitat que teniu tots en la mala gestió d’aquesta pandèmia i en segon lloc perquè el llaç negre en aquets moment representa la 100% dels ciutadans.
Ja esta bé de tanta comèdia i menys en moments com el que estem passant els que hem perdut algun esser estimat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.