TORNAR

Aquesta setmana es farà un cribratge de tests antigènics ràpids a Igualada i Montbui

Amb l’objectiu de detectar portadors de la CIOVID-19 asimptomàtics i tallar la cadena de transmissió comunitària

Salut
Diumenge, 29 novembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Igualada i Montbui són uns dels punts lleugers de cribratge on, arreu del país, es realitzen tests antigènics ràpids. A la capital de l’Anoia, es faran a l’Escorxador, dimarts, dimecres i dijous, de 9 del matí a 7 de la tarda, ininterrompudament. A Montbui es farà a Mont Àgora, divendres, de 9 del matí a una del migdia i de 3 a 5 de la tarda. Cal ser major de 16 anys i no haver sigut positiu de COVID-19 prèviament. No cal demanar cita prèvia.

Els tests antigènics ràpids, com els que es faran a Igualada i Montbui, determinen si el ciutadà és portador del virus en aquell moment. Són una prova que detecta les proteïnes del virus i que permet identificar les persones que estan patint una infecció per SARS-CoV-2, especialment si la prova es fa els primers 5 dies de presentar símptomes. El test antigènic es realitza amb una mostra del nas, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats triguen uns 20 minuts i es donen en el mateix punt d’atenció on s’ha pres la mostra.

La realització dels testos antigènics ràpids (TAR) amb frotis de nasofaringe és gratuïta. Està dirigit a la població asimptomàtica de més de 16 anys. Cal portar la targeta sanitària per poder fer la prova. Els resultats del test es donaran a conèixer 15 minuts després de la realització de la prova. Els interessats no han d'haver haver tingut PCR positiva en els tres mesos anteriors i no poden tenir actualment símptomes compatibles amb la covid-19. En cas que tingueu símptomes us heu de dirigir al CAP. No poden fer aquesta provales persones identificades en aquest moment com a contacte estret d’un cas positiu. En cas de ser contacte estret cal seguir els procediments establerts per aquest tipus de casos

L’Agència de Salut Pública de Catalunya, d’acord amb el Servei Català de la Salut, determinen els punts on es realitzen aquests cribratges poblacionals, segons la situació epidemiològica i la incidència dels casos. A Igualada, el cribratge el realitzen conjuntament l'Institut Catlà de la Salut / Atenció Primària de la Catalunya Central (ICS) i el Consorci Sanitari de l'Anoia (Igualada Urbá i CAP Nord) i a Montbui l'ICS.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.