TORNAR
PUBLICITAT

L'Associació de Diabètics de l'Anoia obre un espai a Igualada com a punt de suport

Espai patrocinat per

Estarà ubicat a l’Espai Cívic Centre, on es presenta l’entitat el dia 15

Salut
Dijous, 6 octubre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'entitat es presenta el 15 d'octubre al Centre Cívic Centre d'Igualada, amb quatre ponències d'especialistes. Hi haurà la presència del president de l'Associació de Diabètics de Catalunya, Xavier Bosch.

PUBLICITAT

L'Associació de Diabètics de l'Anoia, l'ADC Anoia, és l'entitat que aplega les persones amb diabetis de la comarca, així com els familiars i persones sensibilitzades en tot allò que envolta la malaltia. L'ADC Anoia actua a través de l'Associació de Diabètics de Catalunya i té com a objectiu oferir un espai de comunicació, una plataforma i un punt de trobada per ajudar els anoiencs que tinguin dubtes, qüestions, inquietuds motivats per la diabetis. L'associació es presentarà en societat el dissabte 15 d'octubre a les 6 a l'Espai Cívic Centre d'Igualada, al carrer Trinitat número 12.

L'Espai Cívic Centre serà la seu de l'associació a l'AnoiaL'acte comptarà amb la participació de quatre especialistes que faran una breu ponència sobre els quatre pilars fonamentals de la diabetis: l'alimentació, a càrrec de l'educadora G. Quadres; el tractament farmacològic amb el Dr. E. Serra; Sr. T. Fuentes i el sr. O. Marsal tractaran l'esport i la psicòloga Gemma Peralta parlarà de la psicologia relacionada amb la diabetis. A l'acte hi serà present el president de l'Associació de Diabètics de Catalunya, Xavier Bosch, i el regidor de salut de l'Ajuntament d'Igualada, Fermí Capdevila.

L'Associació de Diabètics de l'Anoia està situada a l'Espai d'entitats Cívic Centre, i l'horari d'atenció és dijous quinzenal de 7 a 9 i amb cita prèvia. Es pot contactar amb l'entitat a través dels telèfons 606041178 (Carles), 676646553 (Oriol), 722753741 (Esther), i el correu electrònic adcanoia@adc.cat. També són presents a les xarxes socials, al perfil de Facebook Diabètics Anoia i al compte de Twitter @AnoiaAdc.

La diabetis és una malaltia crònica, ocasionada per la dificultat que té l'organisme per utilitzar el sucre que ingereix amb els aliments. Com a conseqüència el sucre s'acumula i resta a la sang, ocasionant hiperglucèmia, valors alts de glucèmia a la sang. Aquesta situació es produeix perquè l'organisme fabrica poca o gens d'insulina, que és l'hormona necessària per afavorir el pas de la glucosa de la sang als teixits. Segons dades del Departament de Salut, hi ha prop de 560.000 diabètics a Catalunya.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.