TORNAR

Els calafins reben un miler de mascaretes i pantalles de protecció

Espai patrocinat per

Bona part del material prové de donacions i l’han fet particulars, a través d’un projecte local

Salut
Dissabte, 18 abril 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Es tracta de material que ha comprat per l'Ajuntament o ha cedit l'ACM i la Diputació de Barcelona. També una part del material ha estat el·laborat per persones voluntàries a través del projecte "el bon veïnatge".

 

PUBLICITAT

Un equip de professionals del transport, amb les mascaretesDes del mes passat, quan es va encetar la crisi sanitària del COVID19, l'Ajuntament de Calaf ha adquirit i repartit material de protecció com: diferents models de mascaretes, guants, bates, casquets, peücs... que s'han distribuït entre el personal que treballa al consistori, especialment els que realitzen serveis essencials i tenen una major exposició al risc per la naturalesa de les tasques que desenvolupen, i la ciutadania en general a través de les persones voluntàries del projecte "el bon veïnatge".

La part més important d'allò que s'ha repartit són mascaretes de tela reutilitzable, mascaretes d'un sol ús, viseres-pantalla i salva-orelles que s'ha fabricat gràcies a una xarxa de persones voluntàries formada per 10 cosidores i un impressor 3D. El material es va començar a repartir entre persones de col·lectius vulnerables - ateses pels serveis socials o des del projecte "el bon veïnatge"-, comerciants i professionals dels serveis mèdics com el CAP o el servei d'ambulàncies. En total, fins al moment, s'han elaborat i donat unes 900 mascaretes, 20 viseres i 20 salva-orelles i se'n continua fabricant més.

Es tracta de material que ha estat cedit a cost zero per persones a títol individual, entitats i comerços. Per això, des del consistori volen fer un agraïment públic a totes les persones que d'una forma o altra fan possible la fabricació i repartiment del material. L'Ajuntament de Calaf també ha adquirit des de l'inici de la crisi: 200 mascaretes, 600 guants, una trentena de pots de gel hidroalcohòlic desinfectant de mans i una vintena de gels, esprais i aerosols desinfectants per netejar recintes i superfícies.

Per part de l'Associació Catalana de Municipis també s'ha facilitat al consistori quaranta mascaretes quirúrgiques de tela reutilitzables i des de la Diputació de Barcelona han subministrat a l'Ajuntament en diferents entregues: 25 tests de detecció ràpida d'anticossos, una trentena d'unitats d'hidroalcohol, 10 granotes i 10 bates, 100 casquets, 200 peücs i més de 250 mascaretes i 400 guants d'un sol ús. Gran part d'aquest material fungible, ja ha estat utilitzat per tal de garantir que els serveis essencials del consistori puguin realitzar la seva tasca amb totes les garanties i mesures de protecció necessàries per a la seva salut.

Més informació sobre la COVID19 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.