TORNAR

El CAP Nord guanya el premi a la Millor Comunicació de les Jornades Andaluses d’Infermeria i Salut Escolar

Espai patrocinat per

Salut
Dimarts, 19 juliol 2022. 11:05. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El centre d’atenció primària Igualada Nord ha rebut el primer premi en Comunicació a les primeres Jornades Andaluses d’Infermeria i Salut Escolar, celebrades a Sevilla, per la recerca sobre la figura de la infermera escolar a la comarca de l’Anoia.

PUBLICITAT

L’equip investigador del projecte, encapçalat per la infermera Neus Riera Minguet juntament amb l’infermer Miguel Ángel de Luis i les infermeres del Programa Salut i Escola de l’Anoia de l’ICS Catalunya Central, ha analitzat, durant un curs escolar, les tasques sanitàries que s’han dut a terme a diversos centres educatius de la comarca, l’impacte que ha suposat per a la comunitat educativa i les interferències que això ha provocat en la tasca docent.

Neus Riera en la presentació de l'estudi a SevillaEls resultats de l’estudi suggereixen que la figura de la infermera escolar és necessària per promoure els hàbits de vida saludables des de la infància i, també, per donar atenció sanitària directa. A part d’això, la presència d’aquesta infermera permetria alliberar els membres de la comunitat educativa de tasques sanitàries per les quals no estan preparats. 

Segons Riera, “assolir un treball de cooperació en xarxa conjunt amb els membres de tota la comunitat educativa per educar en la salut mentre es fa atenció immediata als centres escolars donaria tranquil·litat a pares, mares i educadors i aconseguiríem l’empoderament en salut de la població, un fet que revertiria en un estalvi molt important per a la sanitat pública del país”.

L’estudi, en el qual hi van participar algunes escoles de primària i secundària de l’Anoia i Santa Coloma de Queralt, va començar el curs 2018/2019, però, amb l’arribada de la pandèmia va quedar aturat. Enguany s’ha pogut reprendre i se n’han analitzat els resultats que es van presentar el 30 de juny a la I Jornada Andalusa d’Infermeria i Salut Escolar i al XV Congrés de l’Associació de Medicina Familiar i Comunitària.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.