TORNAR
PUBLICITAT

Carta de l'Hospital a la població: "ningú mai s'havia hagut d'enfrontar a una situació com la viscuda"

Espai patrocinat per

Salut
Diumenge, 5 abril 2020. 19:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Firmen una carta dirigida a la població els 11 caps de servei de les diverses àrees del Consorci Sanitari de l'Anoia. Subratllen que "hi ha coses que s'haguessin pogut fer millor però mai ningú s'havia hagut d'enfrontar a una situació com la viscuda".

PUBLICITAT

Els caps de servei de l'Hospital i de l'atenció primària que depèn del CSA feien pública una carta, aquest diumenge, que s'adreça a la població de la zona fins ara confinada perimetralment, i on amb més virulència s'ha patit el COVID19 a Catalunya. Assenyalen que "hem estat la comarca on la transmissió comunitària va començar de forma més precoç i quan encara no es coneixia aquesta. Vam ser els primers en patir la realitat d'aquesta epidèmia, molts dies abans que esclatés a la resta del territori".

Aquesta circumstància va fer que una part important de ciutadans i, els nostres professionals com a ciutadans de la Conca, s'infectessin i desenvolupessin la COVID19. Pensem que aquesta situació va servir "per posar en alarma a tot el territori català i a tots els dispositius necessaris per a donar resposta a una epidèmia com la que tenim". L'Hospital es va tensionar per l'alta quantitat de pacients amb sospita de Covid19 i per l'altre, una important "quantitat de professionals o bé amb malaltia diagnosticada o bé amb contacte amb companys o ciutadans amb PCR positiva a SARS-Cov-2 i per tant amb la necessitat de confinament a domicili".

Afirmen que es va fer la sectorització de l'hospital i es va definir circuits i espais COVID19 on s'ubicaven els malats diagnosticats i on es treballava amb equips de protecció individual (EPI), espais de pacients pendents de resultat, espais per a l'atenció i avaluació dels professionals simptomàtics i contactes, etc. Tenim la convicció d'haver fet bé les coses, amb agilitat i amb tota la capacitat de resposta de la que hem estat capaços. Segur que hi ha coses que s'haguessin pogut fer millor però mai ningú s'havia hagut d'enfrontar a una situació com la viscuda, i tot l'aprenentatge obtingut ens és i serà de gran ajuda per continuar donant resposta a l'epidèmia.

Sobre els equips de protecció, asseguren que "en el nostre hospital sempre hem disposat de material de protecció adient al nivell d'exposició. Des del primer cas diagnosticat, mai, un professional ha hagut de visitar un pacient sense l'EPI adequat. Això no ha estat gens fàcil i volem reconèixer a la gerència i els responsables de compres i intendència la capacitat que han tingut per aconseguir poder garantir la seguretat de tots els professionals i treballadors de l'hospital juntament amb la generositat de moltes entitats que han col·laborat en això".

Agraeixen el suport i ajuda que ha tingut l'hospital fent que determinats pacients urgents sense coronavirus fossin atesos en altres hospitals mercés a la col·laboració del SEM i els hospitals destinataris, la possibilitat de "derivar malalts estables a l'Hospital General de Catalunya, de derivar malalts d'UCI quan la nostra estava plena i el suport de l'Hospital de Bellvitge, del seu laboratori i dels professionals que han estat ajudant a definir els circuïts i a visitar malalts". 

Esmenten l'esforç importantíssim "doblant i triplicant torns de treball per a donar resposta a les necessitats dels malalts, constituint equips multidisciplinars de treball amb professionals de totes les especialitats tant mèdiques com quirúrgiques. Tota la gent que des del seu confinament han estat col·laborant en la informació de familiars, elaboració de protocols de tractament, resolució de dubtes de maneig. Tothom ha hagut de sortir de la seva àrea de confort i la resposta en positiu ha estat unànime". Ara, l'Hospital es troba en una situació d'estabilitat. Molt relacionat amb el retorn de professionals ja recuperats i a la disminució d'arribada de nous pacients. "Encara tenim molts pacients lluitant contra la infecció, però estem en disposició d'oferir a altres centres l'ajuda que hem rebut quan nosaltres l'hem necessitat. Podem rebre pacients que necessitin hospitalització i no es puguin ingressar al seu centre de referència per saturació i estem oferint llits d'UCI per pacients amb necessitats de suport respiratori pel seu maneig" conclouen.

Per a més informació sobre el COVID19: http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/.

PUBLICITAT

2 Comentaris

I

Isabel

Igualada

6 d'abril 2020.09:39h

Respondre

És llastimós que els caps dels serveis de l’hospital no tingui ni una sola paraula d’agraïment, de reconeixement de la tasca que fan els professionals de l’Atenció Primària. Quina... Llegir més llàstima...

A

Albert

Igualada

5 d'abril 2020.23:26h

Respondre

Moltes gràcies a tots els professionals de l’hospital d’Igualada, sou uns herois. Gràcies també a totes aquelles persones que estan cuidant de la població aquests dies i que miren pel bé de... Llegir més tots. N’hi ha molts. Moltes gràcies!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.