TORNAR
PUBLICITAT

El comerç de la Conca, a punt per la Fase 1 amb el lema 'Ara més que mai, jo compro a casa'

Espai patrocinat per

Salut
Divendres, 15 maig 2020. 08:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Pendents de si aquesta tarda de divendres, el Ministeri de Sanitat dóna la llum verda a que el gruix de l'Anoia passi a la Fase 1, el comerç de la Conca escalfa motors. Esperen que el salt a aquesta nova fase serveixi per començar-se a rescabalar de l'efecte de l'aturada pel coronavirus.

PUBLICITAT

Amb la campanya conjunta Conca Comerç, es ajuntaments i les associacions de comerciants es preparen pel proper salt a la Fase 1 del Pla per "a la Transició cap a una Nova Normalitat". En aquesta nova fase del procés de desescalada, s'ampliaran les possibilitats d'activitat comercial, horaris, reunions i mobilitat de la ciutadania. La nova etapa portarà el sub lema 'Ara més que mai, jo compro a casa'. I, com ja es va fer en la primera etapa, es distribuiran vinils amb aquest lema que els comerços podran lluir als seus aparadors.

En aquesta Fase 1 podran reobrir els comerços minoristes o els serveis professionals de fins a 400 metres quadrats, que ho hauran de amb estrictes mesures de desinfecció i amb limitacions pel que fa a l'entrada de clients l'interior. En queden exclosos, en qualsevol cas, aquells que es trobin en centres comercials, que romanen tancats. També podran reobrir les terrasses de bars i restaurants, amb un aforament màxim del 50%. I també ho podran fer, entre altres, serveis que requeriran cita prèvia, com ara centres de jardineria, vivers o concessionaris d'automòbils.

La iniciativa Conca Comerç l'impulsen els ajuntaments d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena i les associacions de comerciants d'aquests municipis ─Igualada Comerç, Mercat Municipal de la Masuca, Nou Centre d'Igualada, Vilanova Comerç, Unió d'Establiments de Montbui (UEM) i Comerç d'Òdena─. El lema general de la campanya és 'Ara més que mai' i l'objectiu passa per estimular al màxim el consum de proximitat entre la ciutadania de la Conca d'Òdena.

Fins ara, els municipis han difós per diferents vies la relació d'establiments que podien oferir-los serveis: tant aquells de primera necessitat, oberts des del primer moment, com aquells que van poder obrir amb condicions molt específiques amb l'arribada de la Fase 0. A més, s'ha donat suport a aquells establiments que ho necessitaven a l'hora de promocionar els seus serveis, productes i ofertes especials, per tal d'arribar al màxim possible de ciutadania. També s'han dut a terme diferents cursos en línia gratuïts adreçats als comerciants i emprenedors locals. S'hi ha tractat temes com els nous models de comerç i les eines digitals. Han tingut una molt bona acollida, amb la participació d'unes setanta persones cadascun i, per això, ja s'està estudiant programar noves propostes,

També s'intensificaran les accions de promoció del consum en establiments locals, tant en xarxes com en mitjans de comunicació. També s'ha editat un vídeo que mostra com s'està produint aquesta arrencada i que té l'objectiu clar de sensibilitzar la població sobre la importància de comprar a casa. Una de les principals accions, però, serà la posada en marxa del web concacomerç.cat, una plataforma de serveis pel comerç on d'una banda el comerciant podrà donar visibilitat i promocionar el seu negoci i el ciutadà podrà consultar els diferents comerços de la Conca, les seves promocions i esdeveniments i les condicions en què s'hi podrà accedir en funció de cada fase de la desescalada. També s'hi inclourà una àmplia oferta de restauració, a banda d'un apartat amb actes culturals i formació, entre altres.

Més informació sobre la COVID19

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.