TORNAR

La Conca d’Òdena presenta una vintena d'actes per commemorar el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

Temes com la maternitat, la menopausa, la sexualitat i el plaer, la ciclitat o el benestar emocional seran els protagonistes de les dues setmanes d’activitats

Salut
Divendres, 26 maig 2023. 03:57. Clàudia Giménez Sanz.

La Mancomunitat de la Conca d'Òdena ha presentat una agenda de vint-i-tres actes en el marc del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones, el 28 de maig. Les activitats tindran lloc entre el 26 de maig i l'11 de juny i es duran a terme als set municipis de la Conca: Igualada, Vilanova del Camí, Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí.

Les activitats tenen l'objectiu principal de fer visible el biaix de gènere que pateixen les dones en l'àmbit de salut. Es tractaran temes com la maternitat, les cures, la menopausa i climateri, sexualitats, benestar emocional, ciclicitat, plaer, sororitat, feminismes, nutrició i dietètica, entre altres temes. "Una agenda que vol englobar a totes les dones de totes les edats i vol generar sinergies entre dones i grups de dones, teixint xarxa i sororitat".

D'entre les activitats destaca el visionament del documental "El sostre groc" d'Isabel Coixet a Igualada, la Jornada de consciència sostenible i cíclica també a Igualada, la Caminada de Salut activa a Vilanova del Camí, la xerrada "Sexualitats sense tabús" a Jorba, la xerrada-taller "Som cícliques, som poderoses" a Montbui, la xerrada "Benestar emocional a la menopausa" a Castellolí, Igualada i a Òdena, i la xerrada "Osteoporosis, com detectar-la i cuidar-la" que es farà a La Pobla de Claramunt.

L'agenda també incorpora l'exposició sobre maternitats que promou el col·lectiu La Incòmoda, guanyadores del premi Igualart 2022 del Departament de Cultura de l'Ajuntament d'Igualada, que posa de manifest aspectes i tabús com la pressió social a l'hora de ser mare i les dificultats de ser-ho, a diferents nivells.

L'agenda completa d'actes es pot consultar a la seva web www.micod.cat


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.