TORNAR
PUBLICITAT

El Consell exigeix al Govern que porti més equips de protecció pel personal de les residències

Espai patrocinat per

Boquete demana un ”pla estructural” per pal·liar la situació en aquests centres

Salut
Dimecres, 22 abril 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'organisme vol que la Generalitat faci "un pla estructural" per al repartiment d'elements de protecció a les residències, on la COVID19 ha causat desenes de víctimes i contagis. També s'està fent una campanya d'informació als empleats d'aquestes residències.

PUBLICITAT

Recepció de material a la porta de l'ensEl Consell Comarcal segueix la situació de les residències de la tercera edat i de persones amb diversitat funcional de l'Anoia, tan públiques com privades, per detectar necessitats urgents. Diferents centres han demanat ajuda al Consell en la distribució de material i l'ens comarcal els ha lliurat equips de protecció com mascaretes, guants, granotes, peücs, casquets o testos, gestionats gràcies a les comandes acordades principalment amb la Diputació de Barcelona. Finalment, l'organisme feia una petició formal perquè els departaments de Salut i d'Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya "distribueixin urgentment material de protecció als treballadors i treballadores de les residències de persones grans i centres d'atenció a la diversitat funcional de la comarca".

En una carta signada pel president de l'ens, Xavier Boquete, es posa de manifest la inquietud persistent en aquests centres davant la manca d'Elements de Protecció Individual (EPIs), un material indispensable per a garantir tant la seguretat i la salut dels treballadors com de les persones usuàries. Es reclama "un pla estructural immediat que gestioni de manera efectiva i ordenada la necessària distribució dels elements de protecció fonamentals per a l'adequada prestació del servei per part d'uns professionals que estan duent a terme la seva tasca de manera exemplar i admirable des del primer dia". El Consell també fa una campanya informativa als treballadors i treballadores.

Les darreres setmanes, l'ens comarcal fa atenció telefònica a la gent gran que viu al seu domicili particular i que forma part dels seus programes d'atenció social. Des dels Serveis d'Atenció Domiciliària (SAD), l'atenció és presencial en aquells casos de gent gran que no tenen una xarxa familiar o de suport per garantir l'alimentació i la distribució de medicaments. Durant aquestes setmanes, també s'han donat d'alta nous usuaris als SAD per garantir l'atenció a tota la gent gran amb necessitats d'acompanyament, higiene, àpats, neteja de la llar, compra o allitar i desllitar, entre d'altres aspectes.

Més informació sobre la COVID19 

PUBLICITAT

1 Comentaris

A

Antoni

Igualada

22 d'abril 2020.23:14h

Respondre

Caram amb els polítics... com s’arremanguen les mans, o com que la foto és fixa, no sabem si només surt a la foto, o també es va arremangar les mans. En tot cas, en el supòsit que el Sr... Llegir més Cuadras s’hagués arremangat les mans, tampoc calia que sortís a la foto. Més que res que quan va al lavabo i s’arremanga les mans, tampoc es deu fer tirar una foto.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.