TORNAR
PUBLICITAT

El Consorci Sanitari de l'Anoia impulsa una plataforma digital de formació en salut mental

Espai patrocinat per

El Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores ha escollit el projecte ePsychology Academy, una plataforma digital de formació en salut mental ideada pel Consorci Sanitari de l’Anoia i la Universitat Ramon Llull, pel seu valor

Salut
Dilluns, 4 abril 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores (CIMTI) ha seleccionat el projecte ePsychology Academy, una plataforma digital de formació en salut mental, ideada de forma col·laborativa entre el Servei de Salut Mental i Addiccions del Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA) i la Universitat Ramon Llull, per impulsar el seu desenvolupament al llarg d'aquest any. L'ePsychology Academy és una plataforma digital que permet la formació de professionals de l'àmbit de la salut mental mitjançant l'anàlisi de casos clínics, el seguiment d'intervencions de pacients i famílies, i l'optimització de la prevenció i detecció precoç de problemàtiques. Ara es farà una prova pilot amb professionals del CAP d'Igualada Nord.

PUBLICITAT

La plataforma ePsychology Academy, seleccionada pel CIMTI com un dels projectes innovadors que ajudarà a desenvolupar durant un any. El projecte ha estat seleccionat en el marc de la Crida Repte del CIMTI de l'any 2021, centrada en salut mental, amb l'objectiu d'atraure innovacions d'alt impacte i ajudar a implantar-les al sistema sanitari i social perquè se'n pugui beneficiar la ciutadania. "La plataforma comptarà amb la presència virtual de docents i supervisors que podran exercir docència i suport directe a grups d'alumnes. Els continguts teòrics es complementaran amb atenció directa i indirecta a pacients i famílies", expliquen fonts del Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA), afegint que "d'aquesta manera, s'analitzaran casos clínics, es dissenyaran intervencions preventives i psicoterapèutiques i es faran seguiments clínics. La plataforma està dirigida a professionals de la salut, especialment d'Atenció Primària, i de professions dedicades al treball comunitari."

Des del CSA han avançat que inicialment es farà una primera prova pilot amb els professionals del CAP Igualada Nord, pertanyent al Consorci Sanitari de l'Anoia, "que servirà per proposar l'ampliació a la resta d'Àrees Bàsiques de Salut de l'Anoia així com a altres professionals vinculats amb la salut mental (centres de salut mental infantojuvenil i d'adults, d'atenció a les drogodependències, hospitals de dia en salut mental, servei de rehabilitació comunitària, serveis socials, educatius, etc.)."

El Dr. Josep Checa, director del Servei de Salut Mental i Addiccions del CSA, ha declarat que "els Serveis de Salut Mental i Addiccions tenim un interès especial en desenvolupar un model comunitari en salut mental, basat en la col·laboració i el repartiment de responsabilitats. L'aliança amb els equips d'Atenció Primària és bàsica, en aquest sentit".

Durant un any, fins al març de 2023, el CIMTI, a través d'aquest programa, oferirà serveis en diferents àrees que són essencials per a la maduració i implementació dels projectes. "El fet d'haver estat seleccionats, de la mà de dos equips d'experts en recerca i millora tecnològica universitaris, ens ajudarà a optimitzar la nostra posició per transmetre i compartir coneixements i experiències, amb la intenció d'orientar la resolució dels trastorns mentals i les situacions de risc que experimenta la població", declara el DR. Checa.

El projecte ePsychology Academy ha estat desplegat pel Servei de Salut Mental i Addiccions del Consorci Sanitari de l'Anoia, en col·laboració amb la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport – Blanquerna (Universitat Ramon Llull) i el Grup de Recerca en Technology Enhanced Learning (GRETEL) de La Salle (Universitat Ramon Llull). Els principals membres de l'equip són els doctors Josep Checa, Anna Vilaregut, Xavi Canaleta, la psicòloga Sònia Torras i l'enginyer Eduard Martí.

El CIMTI és una iniciativa que va néixer l'any 2016 per millorar, a escala de país, l'índex de transformació de la recerca científica en innovació i està al servei dels emprenedors i del sistema català de salut i social.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.