TORNAR

Creu Roja anuncia mesures socials per garantir l'accés a l'alimentació i l'atenció dels col·lectius més vulnerables

Espai patrocinat per

Els bancs d’aliments, el menjador social, l’acompanyament emocional i el seguiment dels col·lectius de risc han estat el centre de les mesures

Salut
Dissabte, 14 març 2020. 13:10. Albert Compte.
D'un cop d'ull


A més d'un primer paquet de mesures socials per abastir amb els bancs d'aliments els col·lectius més desfavorits dels municipis de la Conca d'Òdena i el servei de menjador escolar ofert pel Consell Comarcal de l'Anoia, el Coordinador General de la Creu Roja de Catalunya Enric Morist ha anunciat altres mesures de seguiment i acompanyament emocional per a persones que viuen soles i col·lectius de risc.

Des del Comitè d'Emergència constituït el dimecres passat ja s'han definit els equips de treball que gestionaran, juntament amb els regidors de cada àrea l'episodi de confinament.
En la roda de premsa d'avui ha assistit el Coordinador General de la Creu Roja de Catalunya Enric Morist, el qual ha detallat un primer paquet de mesures d’impacte en l’àmbit social que es sumaran a les mesures de prevenció i de salut indicades al llarg d'aquests dies, per evitar incrementar els contagis  especialment, en els col·lectius de major risc, gent gran, persones amb patologies prèvies i malalts crònics, segons ha detallat.
Primer de tot s'ha anunciat que es mantindran oberts els bancs d'aliments dels municipis de la Conca d’Òdena per atendre la població més vulnerable, extremant al màxim les precaucions dels treballadors i voluntaris que ofereixen el servei. També s'oferirà en segon terme, ajuda domiciliària als grups més vulnerables dins dels col·lectius de risc, com són persones dependents o sense familiars, la qual s'oferirà per part del personal tècnic municipal. En aquest sentit, Morist ha anunciat una tercera acció: incrementar les trucades des dels serveis socials i organitzacions humanitàries. De forma proactiva, es farà un seguiment des d'aquestes entitats per a un acompanyament emocional i seguiment del seu estat, així com atendre preguntes concretes dels ciutadans i derivar les consultes als departaments de salut i als de serveis socials corresponents en cas que sigui necessari. En quart lloc s'ha comunicat que a partir de la setmana que ve es garantirà el servei de menjador social que ofereix el Consell Comarcal de l'Anoia per abastir la població infantil en context de major vulnerabilitat. Morist ha detallat que en breu es concretarà la forma d'atenció i abastiment d'aquest quart punt. Finalment, el Coordinador General de la Creu Roja de Catalunya ha anunciat que des de la Diputació de Barcelona s'iniciarà un servei de teleassistència per a persones que viuen soles, una línia gratuïta que estarà activa les 24 hores del dia i que permetrà a aquest col·lectiu estar en contacte amb l'administració.
Per la seva part, l'alcalde d'Igualada Marc Castells ha anunciat la gratuïtat de l'ús de les zones blaves de la capital de l'Anoia i de l'aparcament a l'Hospital d'Igualada, fins que es doni per finalitzat l’episodi del COVID-19. Castells ha recordat les mesures bàsiques per a la prevenció de contagi, com són la higiene personal, mantenir la distància entre persones, evitar les aglomeracions i també, per responsabilitat, el contacte amb persones grans, el col·lectiu que ha demostrat ser el més vulnerable d'aquesta emergència sanitària. L'alcalde d'Igualada ha recordat que el confinament continuarà fins que així ho determinin les instàncies superiors, ha demanat que es potenciïn les comunicacions virtuals i ha agraït a la ciutadania dels municipis de la Conca d'Òdena ha ver pres consciència de la importància de la situació. Castells ha recordat que el fruït de les mesures preses el dimecres passat començaran a veure els fruïts d'aquí a 14 dies i que cal tenir present que el nombre de casos augmentarà durant les dues properes setmanes.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.