TORNAR

El departament de Salut publica la restricció de reunió a un màxim de 10 persones durant 15 dies prorrogables

Espai patrocinat per

El darrera resolució deixa en mans dels ajuntaments la celebració de fires i festes majors

Salut
Dilluns, 31 agost 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La mesura es pren en base a les darreres dades epidemiològiques en què es denota un increment del nombre de contagis. La limitació respon al fet que s’ha constatat que és en en l'àmbit familiar i social on s'està produint un important percentatge dels contagis, com a conseqüència de la relaxació en els controls preventius per evitar-los.

PUBLICITAT

El Departament de Salut ha publicat una resolució per adoptar mesures especials per contenir nous brots de Covid. L’actuació s’ha pres en base als darrers resultats obtinguts i també, en constatar que ha estat en els àmbits familiars i socials on s’ha detectat un increment en el nombre de contagis.
La mesura de prevenció respon a dos objectius: controlar la corba de contagis i evitar una situació que obligués a les autoritats sanitàries a possibles nous confinaments, totals o parcials.
La limitació de reunió a un màxim de 10 persones tindrà les següents excepcions: quan es tract d’activitats laborals, activitats de culte, actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions, cerimònies fúnebres, en espais del transport públic i en el fet de fer prevaldre el dret de manifestació.
En quant a excepcions per delegació a un altre ens i sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT es podran fer activitats culturals, d'arts escèniques, musicals i projeccions de cinema. També les activitats en biblioteques, arxius, museus i monuments queden sota aquest marc d’excepció. Finalment, també s’hi contemplen l’obertura i activitats en piscines descobertes, parcs d'atraccions, parcs infantils, activitats esportives, com ara gimnasos i instal·lacions esportives, fires i festes majors.
En la publicació de la resolució es recorda també que “en situacions de pandèmia declarades per les autoritats competents, les autoritats sanitàries poden adoptar mesures de limitació de l'activitat, del desplaçament de les persones i la prestació de serveis en determinats àmbits territorials”.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.