TORNAR

Les donacions solidàries al CSSI a través de Reciclos es multipliquen per 10 durant el confinament

Espai patrocinat per

Un 11% de famílies del Poble Sec utilitzen aquesta aplicació, segons Miquel Vives

Salut
Diumenge, 26 abril 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Augmenten els donatius al CSSI, a través de l'aplicació Reciclos, una eina implantada per fer una prova pilot de recollida d'escombraries vinculada al xipatge. L'Ajuntament ampliarà a tota la ciutat d'Igualada aquest iniciativa tecnològica que afavoreix el reciclatge.

PUBLICITAT

L'aplicació Reciclos, que col·labora amb l'Ajuntament d'Igualada participa en la prova pilot de recollida d'envasos, ha registrat un augment important dels donatius en l'actual crisi sanitària. Durant aquests dies un dels seus objectius comuns que la plataforma ha impulsat és un donatiu al Consorci Sociosanitari d’Igualada per a la compra de material, com ara
mascaretes i EPIs. Aquesta voluntat ha multiplicat per deu els donatius des de l'aplicació a causes socials, dada que constata la sensibilitat dels igualadins. El projecte col·laboratiu pretén repensar la manera de mobilitzar la ciutadania en qüestions mediambientals. L'impulsa el Centre d'Innovació sobre Economia Circular d'Ecoembes amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, amb l'objectiu de proporcionar millores sostenibles al territori català amb un projecte d'economia circular.

En el cas igualadí, es vol a connectar el ciutadà amb el contenidor groc, a través del seu mòbil, i mobilizar-lo perquè recicli més i millor gràcies a l'ús de tecnologies com la sensòrica, les aplicacions, la ludificació o la tecnologia de blocs. La prova pilot s'aplica fins ara al barri del Poble Sec, amb una molt bona acollida: més de 500 usuaris, un 11% de les famílies del barri usen l'app. 

Miquel Vives, regidor de Mobilitat, Miquel Vives, considera que "el projecte és prou madur per fer-lo créixer i implicar-hi tota la ciutat. Alguns veïns s'hi han interessat des del principi i no tenien accés al projecte perquè viuen en altres zones de la ciutat. En els mesos que ha durat el pilot s'ha detectat un lleu increment en la taxa de reciclatge, fet que ens dóna confiança per obrir la prova a tota la ciutat". 

Més informació sobre la COVID19 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.