TORNAR

L'envelliment: 30, 40 i 50 anys

Espai patrocinat per

Yvette Pons dóna consell per aprendre a tractar bé la pell

Salut
Dilluns, 28 novembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’envelliment de la pell és un procés fisiològic inevitable i evolutiu. Des que naixem comencem a envellir, però als 30 anys comença la dècada que marca la frontera i veiem com alguna marca d’expressió es reflect als nostres ulls i que l’oval de la cara ja no és tan ferm i dolç com als 25 anys. Entre els 40 i 50 anys, poc a poc la pell es va tornant més àtona i grisa, perd gruix, flexibilitat i elasticitat, la sequedat s’accentua i apareixen les arrugues.

A partir d’aquí comença un desnivell important fins arribar a la menopausa (en el cas de les dones) on la pell es torna més pàl·lida, envellida i amb més arrugues, degut a la disminució de la síntesis de col·lagen.

Una de les causes més evidents, i lògicament la més important, és la genètica, o la morfologia que adquirim al néixer, però depenent de la qualitat de vida que adoptem, podem afavorir la nostra genètica o pel contrari la podem perjudicar, provocant un envelliment prematur. Cada morfologia té uns antecedents a l’hora de néixer que marcarà com hem d’envellir, per això a l’Institut Yvette Pons tractem cada tipus de pell d’una manera personalitzada, esbrinant quines són les causes del seu funcionament morfològic que està determinant l’alteració en cada persona.

Una altra causa important és el medi ambient, que està estretament relacionat amb la genètica. Aquesta causa produeix canvis en els seus gens i aquests, a la vegada, originen proteïnes que transformen la resposta de la pell amb el medi ambient. Alguns d’aquests gens poden malformar els enzims que necessitem per defensar-nos del sol i de la pol·lució.

Si es troba entre el 30 i 40 anys i té signes d’envelliment prematur, això vol dir que en un 90% dels casos, la causa és el fotoenvelliment, segurament provocat pel sol. Ara, si el comença a tenir entre els 55 i 60 anys, l’envelliment és genètic i a partir d’aquí és quan el cicle vital de les cèl·lules avança més ràpid i disminueix amb un percentatge important la producció del col·lagen.

Què podem fer contra l’envelliment?

El consell més important que recomana Yvette Pons és una alimentació equilibrada aportant les vitamines que necessitem a diari, encara que amb el ritme de vida que portem actualment és molt difícil aconseguir-ho, a més, els aliments estan molt processats i les vitamines no s’assimilen òptimament, per aquest motiu, a vegades ens hauríem de plantejar prendre algun complexa vitamínic, o intentar alimentar-nos amb productes biològics i ecològics.

Les més importants per a la pell són la vitamina A (retinol i betacaroteno), que la trobarem en el fetge, el rovell de l’ou, oli de fetge de bacallà, làctics, i en fruites i verdures de colors intensos, com el pebrot, pastanaga, carbassa,... És antioxidant, prevé l’envelliment de la pell, millora la visió nocturna, ajuda a prevenir els tumors, afavoreix el creixement dels ossos, cabell, dents, pell i genives. Augmenta les defenses i tracta les malalties cutànies. La vitamina C (àcid escòrbic). La trobarem en quasi tots els vegetals crus, en fruites àcides, en les cols, el julivert i en menys quantitat en els aliments d’origen animal. Actua sobre la formació de col·lagen que forma el teixit conjuntiu, ajuda a la cicatrització, i és una vitamina anti- infeccions.

La vitamina E (tocoferol), també anomenada a nivell estètic com elixir de joventut. La podem trobar en els olis vegetals, fruits secs oliaginossos, en el rovell de l’ou,fruites,verdures i greixos animals. Estèticament manté l’elasticitat de la pell i atenua les arrugues.

Després d’una bona alimentació, Yvette Pons recomana cuidar-se a casa diàriament amb una bona línia de productes, sense que falti mai un protector solar amb un filtre alt, complementada amb un bon tractament a d’institut. A Yvette Pons no es comença cap tractament sense fer un bon diagnòstic, amb l’objectiu d’esbrinar què està provocant l’envelliment o com el podem prevenir.

Per Yvette Pons, és més important l’edat biològica, que la cronològica, doncs la vida de les persones ens dóna molta més informació que l’edat en si. Està clar que no necessita el mateix tractament una persona de 30 anys que una de 40 o 50 anys o més. Per això tenim un ventall important de possibilitats i serveis en tractaments per qualsevol que sigui l’alteració a tractar.

Per Yvette Pons, la combinació de varies tecnologies és la clau de l’èxit en tots els seus tractaments. Unes bones mans, una bona biocosmètica micro-encapsulada, els últims avanços en aparatologia i els millors laboratoris en medicina estètica, avalen tots els seus tractaments. El diagnòstic és gratuït.

Dades rellevants

- La pell es renova cada 27 dies.

- L’envelliment de la pell comença al voltant dels 25 anys d’edat.

- La principal causant de l’envelliment de la pell es l’exposició solar.

- El 80% dels rajos solars poden traspassar els núvols. Quan estigui el sol i la seva ombra sigui més llarga que la seva estatura, té més possibilitats de patir cremades.

- Altres factors quotidians que contribueixen en l’envelliment de la pell són l’ús de sabons forts i les dutxes i banys calents i prolongats.

- Una alimentació desequilibrada amb un excés de greixos i toxines i amb un dèficit dels nutrients més importants, contribueixen a un envelliment prematur.

Secció oferta per:

Institut d’estètica Yvette Pons

C/St. Martí de Tous, 37

Telf. 93 804 62 02

08700 Igualada (Barcelona)


1 Comentaris

A

Andrea

Igualada

28 de novembre 2011.09:15h

Respondre

Agraiments pels consells

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.