TORNAR

Els ERTO de la zona de Calaf han afectat més de 400 treballadors

El comerç i les empreses de construcció, els sectors amb més empreses afectades

Salut
Dilluns, 18 maig 2020. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'efecte econòmic de l'aturada per la COVID19 també s'ha fet notar al nord de l'Anoia. Un total de 43 empreses han fet expedients de regulació temporal, amb una mitjana de deu treballadors afectats per cada cas, gairebé.

Segons les dades que aporta el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, fins ara Calaf ha registrat fins ara un total de 43 Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que afecten un total de 403 persones treballadores. En la major part dels casos, 35, s'ha al·legat motiu de força major (144 afectats) mentre que en els altres vuit casos, estan tipificats com a "altres causes" (259 afectats).

Del total d'ERTO, un 60% són en sectors de: comerç a l'engròs i al detall, 11 expedients; empreses de construcció, 8 expedients; hostaleria, 4 expedients; i indústries manufactureres, 4 expedients. L'atur registrat durant els mesos de març i abril a la capital de l'Alta Segarra s'ha elevat i actualment es situa amb un 12,79% la taxa d'atur, mentre que a la comarca de l'Anoia és d'un 14,29%. Ara mateix, els demandants de feina a Calaf són 227.

Més informació sobre la COVID19


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.