TORNAR
PUBLICITAT

L’Hospital d’Igualada disposa d’un mamògraf nou

Espai patrocinat per

L’adquisició d’aquest aparell ha estat gràcies al finançament de la Fundación Amancio Ortega Gaona

Salut
Dissabte, 10 agost 2019. 08:50. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L’Hospital d’Igualada forma part dels centres de referència on s’ha substituït l’equipament analògic per un de digital, el qual també incorpora mamografies en 3D i biòpsies per a mamografies, un servei, aquest darrer, que fins ara calia enviar a una empresa externa.

PUBLICITAT

El maig del 2017, la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Salut i la Fundación Amancio Ortega van signar un conveni per renovar equipaments oncològics dels centre que formen part del SISCAT (xarxa de centres que constitueixen el sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya).Aquest conveni unia esforços per millorar els equipaments tecnològics per a la detecció i tractament del càncer que implicava una donació de prop de 47 milions d’euros.
D’aquests 47 milions d’euros, 37 es destinaren a la renovació de divuit equipaments de radioteràpia (acceleradors lineals), cosa que va permetre substituir tots els aparells que tenien més de vuit anys d’antiguitat.
La resta, (9,84 milions d’euros) havien de servir per renovar els equipaments de tecnologia d’última generació per al cribratge i el diagnòstic del càncer de mama. Concretament se substituïen un total de 43 mamògrafs, cosa que permet que no quedi cap d’analògic i que, per tant, tots siguin digitals. A més, els ubicats en hospitals de referència com és el d’Igualada, incorporen la tomosíntesis, les mamografies realitzades en 3D i l’estereotàxia que serveix per fer biòpsies per mamografia. Fins ara, aquestes últimes s’enviaven a una empresa externa.  
L’Hospital d’Igualada va realitzar un total de 6.575 mamografies a l’any 2018 de les quals es calcula que un 72,3 % (4.754 mx) són del programa de Cribratge de mama. Gràcies a aquest programa, es calcula que s’han detectat de manera precoç 25 càncers de mama a la demarcació de l’Anoia durant el 2018 i 19 l’any 2017.

Programa de detecció precoç de càncer de mama
El diagnòstic del tumor en fase inicial és fonamental per obtenir bons resultats i ara per ara la mamografia és l'única eina vàlida per fer un bon diagnòstic.  A l'Anoia es va iniciar l'any 2001, amb una progressió constant en el número de mamografies fetes i una adherència cada vegada més gran al nostre programa.
Els bon resultats encoratgen a l’Oficina Tècnica de detecció precoç a seguir amb aquesta tasca i animen a totes les dones entre 50 i 69 anys a participar en el programa amb la confiança que els hi donaran una atenció personalitzada i una exploració amb totes les garanties.  
Les mamografies es fan a l'Hospital d'Igualada que, a través de l'Oficina Tècnica de Cribratge, envia una carta on es concreta una data de visita per fer-se la mamografia.  
Si vostè té entre 50 i 69 anys i no ha rebut cap carta de la nostra Oficina, pot contactar amb nosaltres al telèfon 93 807 55 50 de dilluns a divendres de 9h a 15h. o bé per correu electrònic: otcanoia@csa.cat

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.