TORNAR

A dins l'Hospital d'Igualada hi han mort 84 persones per COVID19 des de l'inici del brot

Un 10% dels professionals de l’Hospital encara estan confinats

Salut
Dimecres, 8 abril 2020. 13:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Consorci Sanitari de l'Anoia ha emès un comunicat on actualitza les xifres de la pandèmia al seu centre principal. Indica els 'exitus' que hi ha hagut al centre hospitalari a causa del COVID19, tot i que no es tracta de les xifres completes a l'entorn de la Conca i la comarca, ja que hi cal sumar les residències i les defuncions a domicilis.

L'Hospital d'Igualada farà un report de dades setmanals amb els mitjans locals de les dades de l'evolució del COVID19 al centre, tota vegada que el Departament "ja no ofereix dades desagregades de la comarca". Al centre han mort 84 persones per aquesta malaltia, d'un total de 371 que han estat ingressades. Hi ha hagut 788 casos a l'entorn del CSA de persones que han donat positiu per COVID19.

Pel que fa a pacients que han estat a la UCI, el comunicat assenyala que han estat 27. La plantilla té 888 persones i ara n'hi ha un 10%, 91, confinades. Afirmen "que estem recuperant activitat gràcies a la reincorporació de professionals que estaven confinats. Gràcies a l'ajuda d'altres centres que es van fer càrrec d'alguns dels nostres ingressos i aquesta recuperació de personal, podem tenir ara les plantes obertes. Això ens ha permès el reagrupament familiars doncs alguns pacients estaven ingressats fora del nostre centre, han pogut tornar".

El centre té "18 llits d'UCI preparats (entre l'UCI i tres quiròfans). Tenim també preparats 65 llits per a pacients lleus entre els hospitals de dia i les sales de consultes externes. Tot i que estem preparats, el missatge a la població és que no ens podem relaxar. Hem de seguir amb les indicacions que fan les autoritats sanitàries sobre les mesures de confinament, d'higiene i de precaució".

Més informació sobre el COVID19


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.