TORNAR
PUBLICITAT

Igualada tancarà al trànsit la Rambla Sant Isidre per augmentar la distància de seguretat a les terrasses, a la fase 1

Espai patrocinat per

Els batlles veuen la pandèmia en fase de control a la Conca: tres morts més la darrera setmana, respecte el mateix període de 2019

Salut
Dimecres, 6 maig 2020. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Marc Castells anuncia que "ens acostem als nivells de mortalitat biològica, als nivells d'altres anys". Demana passar a la fase 1 del desconfinament. Els batlles i batllesses de la Conca veuen amb alleujament la disminució de les xifres, però adverteixen que es mantinguin totes les mesures de seguretat i higiene.

PUBLICITAT

Les xifres de mortalitat s'han equiparat pràcticament amb les de l'any passat, segons les dades de les que disposen els ajuntaments. Marc Castells, batlle d'Igualada, afirma que "hem guanyat la batalla", en la compareixença conjunta i virtual amb els altres responsables dels ajuntaments de la Mancomunitat. Apunten amb satisfacció que "s'han tramitat quasi la totalitat de les baixes de treballadors de la Conca d'Òdena que no podien desplaçar-se fora del confinament". Es manté, però, l'altra assignatura pendent: cap solució -fins ara- per les persones que al llarg d'aquestes setmanes no podien anar als seus llocs de treball dins el perímetre confinat. Pel que fa a Igualada, Marc Castells avança algunes mesures per començar a recuperar el pols dins la ciutat: "un cop passem a la Fase1, es tancarà la circulació de vehícles a la Rambla Sant Isidre", de manera que la part central es destinarà a terrasses de bars i restaurants: "hi haurà major capacitat de clients, amb les seves distàncies de seguretat". 

En aquest tram, només hi podran circular per a càrrega i descàrrega –en horari restringit al matí- els vehicles distribuïdors que abasteixen els establiments comercials i de restauració, a més de vehicles de serveis. Els establiments que ho desitgin poden sol·licitar incrementar la superfície destinada a la terrassa i incrementar el nombre de taules, sempre respectant la proporció amb la superfície disponible. A més, s'autoritzen les reunions a les terrasses dels establiments d'hostaleria i restauració de fins a un màxim de deu persones per taula o agrupació de taules. 

Hi ha l'acord que, quan s’accedeixi a la fase 1 de desconfinament es determinarà la data en què es tornarà a posar en servei les zones blaves d'aparcament, amb l’objectiu d’afavorir la rotació dels estacionaments i dinamitzar l'activitat dels establiments comercials que, sempre respectant les mesures de desconfiament, estan reiniciant l'atenció al públic. Hi haurà un període previ de valoració dels nivells de rotació i d'informació a la ciutadania.

Els batlles també presentaven les xifres de mortalitat de la darrera setmana a la Conca d'Òdena, extretes de les funeràries. S'han hagut de lamentar 15 morts aquests darrers set dies, però la xifra no creix gairebé respecte a la del 2019. Van ser 12, "és una mortalitat biològica similar als altres anys". Això indueix a pensar, segons els ajuntaments, que l'efecte de la COVID sobre la mortalitat a la Conca s'ha reduït a gairebé zero i que "s'està en fase de control".

Més informació sobre la COVID19

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.