TORNAR
PUBLICITAT

L'igualadí Josep Maria Ustrell ingressa a la Reial Acadèmia Europea de Doctors

Espai patrocinat per

Dirigeix l’Escola d’Odontologia de la Universitat de Barcelona.

Salut
Dilluns, 24 setembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Josep Maria Ustrell ha estat escollit com a nou membre numerari de la Reial Acadèmia Europea de Doctors. Amb un acte celebrat a l’auditori de la seu de Foment del Treball, a Barcelona, el doctor igualadí ha passat a formar part d’aquesta institució. El discurs d’ingrés com a nou acadèmic, l’ha fet sota el títol “Perspectiva humanística de la bioètica en estamotologia i odontologia” i el doctor de la ciutat ha reflexionat sobre l’ètica a la professió de dentista.

PUBLICITAT

Els estatuts de la Reial Acadèmia Europea de Doctors marquen que els acadèmics estan al servei de la societat i tenen la missió d’accedir a la veritat, defensar la vida, treballar per la ciència i proclamar la convivència intercultural. Ser membre numerari permet tenir veu i vot en la presa de decisions de la institució. L’Acadèmia és plural i agrupa diverses àrees de les ciències i les humanitats i pot influir en el comportament ètic de les diferents professions a partir dels estudis universitaris.

La història de la Reial Acadèmia Europea de Doctors és centenària. Denominada Reial Acadèmia Europea de Doctors (RAED) des del 2016, la institució ha tingut diversos noms oficials en el seu segle d’història: Agrupació de Doctors Matriculats de Catalunya (1914-1920), Col·legi de Doctors Matriculats del Districte Universitari de Barcelona o simplement Col·legi de Doctors (1920-1954), Acadèmia de Doctors de Catalunya i Balears o simplement Acadèmia de Doctors (1954-1990) i Reial Acadèmia de Doctors (1990-2016).

L’ingrés a la Reial Acadèmia Europea de Doctors és un pas més en la trajectòria del doctor Josep Maria Ustrell. Des del gener del 2017 és director de l’Escola d’Odontologia de la Universitat de Barcelona. D’altra banda, Ustrell també és cap de servei d’ortodòncia de l’Hospital Odontològic de la mateixa Universitat de Barcelona on exerceix com a professor des de fa 34 anys. També és director del Màster d’Ortodòncia de la Facultat d’Odontologia i codirector del Màster d’Ortodòncia i Deformitats Craniofacials de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Les responsabilitats del doctor Josep Maria Ustrell en l’àmbit docent el mantenen fora de la tasca assistencial privada, ja que és una feina que requereix dedicació exclusiva. Tot i així, continua com a assessor de la clínica dental que dirigeix el doctor Ramón Osés i també ho fa a la clínica especialitzada en ortodòncia que dirigeix la doctora Meritxell Sánchez. La clínica dental es troba al passeig Verdaguer 106-108 d’Igualada i la d’ortodòncia al número 36 del mateix passeig.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.