TORNAR

L'igualadí Xavier Pelfort dirigeix el 1r Curs d'artroscòpia de genoll per a residents

Espai patrocinat per

Amb la participació de Sergi Gil, del Consorci Sanitari de l’Anoia

Salut
Diumenge, 1 abril 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'igualadí Xavier Pelfort, cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del Consorci Sanitari de l’Anoia i actual responsable de docència en artroscòpia de la Societat Espanyola de Genoll (SEROD), ha estat el coordinador del primer Curs Pràctic d’artroscòpia de genoll amb practiques i avaluació sobre peces anatòmiques, dut a terme el 14 i 15 de març, a la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. El curs també va comptar amb la direcció dels doctors Juan Erquicia, de l'ICATME – Hospital Universitari Quirón-Dexeus, i de Sergi Gil, del Consorci Sanitari de l’Anoia. 

El curs va comptar amb la col·laboració de 12 cirurgians experts en cirurgia artroscòpica de genoll provinents de diferents punts de la península, i anava dirigit a metges residents de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de cinquè any amb l’objectiu d’avaluar i consolidar els seus coneixements en artroscòpia de genoll. La patologia sobre la que es va centrar la part docent del curs van ser el recorregut artroscòpic del genoll, la patologia de menisc i finalment el tractament de les lesions de lligament encreuat anterior.

La durada del curs va ser de dos dies i va incloure una avaluació inicial per conèixer de primera mà el nivell tècnic actual dels metges residents d’últim any i una nova avaluació pràctica al final del curs per documentar els progressos adquirits pels alumnes durant la seva celebració. La valoració per part dels 24 assistents va ser excel·lent i el curs es considerarà a partir d’ara com un dels pilars de formació en artroscòpia de genoll de la Societat Espanyola de Genoll (SEROD).

L’igualadí Xavier Pelfort, el 2014 es va incorporar al capdavant del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) i juntament amb un nou equip que progressivament s’ha anat incorporant - professionals experts en una part específica d’aquesta l’especialitat de cirurgia ortopèdica-, ha situat, el Servei de Traumatologia del CSA, com a referent més enllà de l’estat espanyol.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.