TORNAR
PUBLICITAT

La incidència acumulada a catorze dies a Igualada se situa en 354 punts, per sota de la mitjana catalana (572)

Espai patrocinat per

Les darreres dades de Salut eleven el risc de rebrot a 638 punts i la velocitat de transmissió (Rt) a 1,54 a la capital de l’Anoia

Salut
Dimarts, 27 octubre 2020. 08:29. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un dels indicadors per avaluar l'evolució de la pandèmia als territoris, a part dels índexs de risc de rebrot o de velocitat de la transmissió de la malaltia (Rt) és el de la incidència acumulada a catorze dies. La IA estableix el nombre de casos diagnosticats per cada 100.000 habitants en un període de temps determinat. Aquesta dada permet mesurar el risc que existeix en un territori i un moment concrets. Com més alta sigui la incidència, més risc hi ha que el virus circuli per aquest territori.

PUBLICITAT

Actualment, la incidència acumulada a catorze dies a Igualada se situa en 354,38 punts, per sota de la mitjana catalana, que se situa en 572. Igualada és un dels municipis grans i mitjans del país amb una IA més baixa. A l'altre extrem trobem municipis que han superat els mil punts en aquest indicador: Figueres (1.005), Tortosa (1.108), Martorell (1.150), Vic (1.208), Palafrugell (1.228), Manlleu (1.230) i Salt (1.245).

Les darreres dades de la tendència de la pandèmia indiquen que a Catalunya el risc de rebrot puja a 841 punts i la velocitat de transmissió de la malaltia, l'Rt, es manté en l'1,53. A Igualada el risc de rebrot puja fins a 638 punts i la Rt fins a 1,54. A l'Hospital d'Igualada hi ha 33 persones ingressades infectades per la covid-19, de les quals 6 ocupen els deu llits de l'UCI.

Les dades d'Igualada "malgrat ser millors que a altres ciutats, no són bones. Farem el que calgui, en funció de l'evolució de la situació, per evitar el col·lapse del sistema sanitari a la Conca d'Òdena. Demanem un cop més a la ciutadania col·laboració i responsabilitat", ha remarcat el batlle d'Igualada, Marc Castells.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.