TORNAR

Jorba inicia el procés per a l’elaboració del Pla Local de Salut

Es farà amb la coproducció de la Cooperativa Etcèteres i té previst durar sis mesos

Salut
Diumenge, 23 juny 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

L’Ajuntament de Jorba ha començat l’elaboració del Pla Local de Salut del municipi, amb l’objectiu vol crear i facilitar les condicions per afavorir la salut i millorar la qualitat de vida de la població i reduir-ne les desigualtats. Per tirar-lo endavant comptarà amb la Cooperativa Etcèteres, que s’encarregarà del disseny, coordinació i facilitació dels serveis necessaris per a desenvolupar-lo, així com amb la col·laboració dels membres del consistori, dels tècnics i del teixit social del municipi.

El procés té un cost total de 5.988,20 euros, subvencionat per la Diputació de Barcelona i una durada prevista de sis mesos, amb presentacions i un taller participatiu els dos primers mesos, el treball de camp per elaborar el perfil de salut des del segon fins al quart mes, i la redacció del document i l'elaboració de reptes els últims dos mesos.

El Pla Local de Salut recull la planificació, ordenació i coordinació de les actuacions que es fan en matèria de salut pública (prevenció, promoció i protecció) en l’àmbit d’un municipi. El document incorpora una diagnosi sobre la situació de salut del municipi, un pla d’acció a partir dels problemes i necessitats prioritzades, i l’aprovació política per a la seva implementació i avaluació.

Segons la Cooperativa Etcèteres, l’essència del procés que proposen és la coproducció comunitària, la creació compartida i la corresponsabilitat del pla per part de tots els agents del municipi que tenen un paper clau en la millora de la salut i el benestar de la ciutadania.

Presentació del Pla

Per donar el tret de sortida, Etcèteres organitzarà els dos primers mesos tres sessions en les quals presentarà el Pla Local de Salut i el marc de referència en què es fa i mantindrà un primer contacte amb les problemàtiques i actius en salut del municipi.

Les sessions s’adreçaran als responsables polítics, tècnics municipals i professionals de serveis relacionats amb la salut de la població amb la intenció que tot l’organigrama municipal i els diferents serveis i entitats coneguin el Pla i siguin aliats del procés participatiu i comunitari de diagnosi i planificació.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.