TORNAR
PUBLICITAT

Més de 120 professionals tracten a Igualada estratègies contra el tabaquisme

Espai patrocinat per

L’experiència del FC Barcelona, Entorn Sense Fum, una de les que es va estudiar a la jornada

Salut
Dimecres, 10 octubre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un dels òrgans que reuneix diferents instàncies professionals per la lluita contra el tabaquisme es va reunir la setmana passada a Igualada. Uns 120 professionals de diferents orígens i àmbits van posar sobre la taula diferents aproximacions i treballs sobre com eliminar els hàbits i reduir els efectes del tabaquisme en el nostre entorn.

PUBLICITAT

El passat divendres, Igualada va ser l'escenari de la III Jornada de la Xarxa de Prevenció i Control del Tabaquisme de la Catalunya Central. El lema escollit per la Comissió
Organitzadora d'aquesta Jornada era 'Tabac, diversitat i entorn'. La Xarxa de Prevenció i Control del Tabaquisme de la Catalunya Central és una iniciativa coordinada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya, i es configura com una acció comunitària territorial per a la prevenció i el control del tabaquisme.

Aquesta Xarxa aplega professionals de diferents nivells assistencials (atenció primària, àmbit hospitalari, atenció a la salut sexual i reproductiva, salut mental...) i comunitaris (associacions, salut pública municipal i ASPCAT) implicats. La sessió inaugural la presidia Carme Riera, 4a tinent d'alcalde, regidora d'Acció Social i Igualtat de l'Ajuntament d'Igualada; Imma Cervós, sub-directora regional a la Catalunya Central, i Teresa Campanera, directora del sector sanitari de l'Anoia i cap de la Unitat d'Atenció Farmacèutica de la Regió Sanitària Catalunya Central.

El representant del FC Barcelona, en la seva intervencióLa primera part de la jornada l'obria un especialista, el doctor Francisco Collazos. Aquest primer àmbit de la jornada es va centrar en tractar el tabaquisme des d'una visió intercultural, amb professionals de la salut que van participar en una taula rodona i que viuen a la Catalunya Central però que procedeixen de diferents cultures, atenent les característiques pròpies de creences i hàbits de consum de cada cultura al voltant del tabac.

En la segona taula rodona es va escoltar l'experiència d'un municipi on s'estan implementant estratègies d'Entorn sense fum, que és un projecte que vol ajudar a prevenir o retardar l'inici del consum de tabac entre la població infantil i jove, evitant que en el seu entorn habitual s'hi observin conductes de persones adultes fumadores. En aquesta taula també s'hi van presentar experiències per millorar la prevenció i el control del tabaquisme a les escoles i als centres esportius. En aquest espai es va comptar, a més, amb l'experiència d'Entorn sense fum a les instal·lacions del FC Barcelona. Finalment, es va presentar la nova senyalització d'Entorn sense fum als centres d'atenció primària i Espais sense fum als hospitals. Finalment, es va aprofundir en el tabaquisme passiu, amb una ponència a càrrec de Noelia Ramírez, de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere VirgiliCIBERDEM-URV. La cloenda de l'acte la va fer Joan Guix, secretari de Salut Pública del Departament de Salut.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.