TORNAR

Montbui reclama la reobertura completa dels serveis del Centre d’Atenció Primària

Espai patrocinat per

Un grup de famílies creen la plataforma “Montbui, per una sanitat pública digna”

Salut
Dimecres, 8 desembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, en la darrera sessió plenària, aprovar per unanimitat dels grups, una moció per reclamar a la Generalitat de Catalunya la reobertura completa dels serveis d’atenció sanitària al CAP montbuienc. Paral·lelament, un grup de famílies montbuienques ha creat la plataforma ciutadana “Montbui, per una sanitat pública digna” que, entre altres iniciatives, ha impulsat una recollida de signatures per demanar també el restabliment de tots els serveis sanitaris del CAP i la solució de diversos problemes, com l’absència de pediatres al centre.

PUBLICITAT

La moció exigeix al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya "el restabliment del servei de pediatria de manera immediata i la reobertura completa del CAP amb els mateixos serveis, dies i horaris que abans de l'inici de la crisi sanitària provocada per la covid-19, amb equips covid i garantint totes les mesures de seguretat" i també l'insta "a ampliar el personal del servei d'atenció telefònica per evitar el col·lapse de les línies. I tanmateix dona suport i fa una crida a la participació, garantint totes les mesures de seguretat, a les mobilitzacions ciutadanes que es puguin arribar a convocar per exigir la represa de l'atenció sanitària total al CAP montbuienc i a favor de la sanitat pública".

D'altra banda, la moció agraeix a tot el personal sanitari "l'esforç que han fet durant tots aquests mesos d'emergència sanitària per cuidar de totes les persones, i també reclama que es reconegui a aquest personal unes condicions laborals justes, tal com fa anys que reclamen, i unes inversions adients en el sistema públic català que garanteixin un accés digne al servei universal de la salut".

La moció va arribar al Ple municipal recollint les múltiples queixes formulades pels veïns i veïnes de Montbui al llarg dels darreres mesos.

Des de l'ajuntament montbuienc expliquen que "aquestes incidències i queixes han afectat sobretot a persones grans, que s'han vist obligades a desplaçar-se fora del municipi per ser ateses durant els caps de setmana. També tenen a veure amb mancances en la qualitat del servei, la impossibilitat d'atendre presencialment consultes que requereixen el contacte personal amb el metge de capçalera. Altres queixes són relatives a la manca de seguiment dels pacients crònics, l'endarreriment de diagnòstics, també les dificultats de transport i logística de les famílies per portar els seus fills i filles al servei de Pediatria –actualment ubicat a Vilanova del Camí– i també la impossibilitat de la ciutadania de ser atesa per via telefònica, ja que les línies estan col·lapsades."

El batlle montbuienc Jesús Miguel Juárez va explicar, en el transcurs del debat d'aquesta moció, que els batlles i batllesses de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena "es van reunir i van mostrar la seva preocupació per aquest i altres temes al conseller Josep Maria Argimon en una reunió celebrada el passat 21 de juny, i que hi ha prevista una reunió per abordar específicament la problemàtica dels serveis de salut pública depenents de la Generalitat a Montbui, la qual es durà a terme el dilluns 13 de desembre."

Al Ple hi havia una representació de la nova plataforma ciutadana "Montbui, per una sanitat pública digna" que va manifestar la seva preocupació davant el fet que "personal del CAP no atengués a infants en situació d'urgència", també "efectuar 30 trucades al telèfon del CAP, no rebre resposta, i comprovar que les trucades no arribaven –no sonava cap telèfon-". També van lamentar que "no tinguem servei d'urgències en cap de setmana tot i que complir sobradament les ràtios". Els representants de la plataforma van agrair el suport de les diverses formacions polítiques que configuren el Ple i que aprovessin per unanimitat aquesta moció. També van anunciar diverses mobilitzacions i iniciatives, com ara una recollida de signatures per demanar, com la moció, el restabliment dels serveis sanitaris del CAP i la solució a altres problemes concrets, com ara "l'absència de pediatres en el CAP, no disposar de servei d'urgències en caps de setmana i també que els infants no siguin atesos d'urgències, obligant així a les famílies a acudir a pediatria fora del municipi".

La recollida de signatures es farà els dissabtes 11 i 18, de 9 a 13 h, al mercat "Montmercat", mentre que el 16 i 17 de estran als diferents centres educatius del municipi per recollir signatures en horari d'entrada i de sortida dels alumnes.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.