TORNAR
PUBLICITAT

La mortalitat per la COVID19 cau la segona meitat d'abril, segons les dades dels ajuntaments de la Conca

Espai patrocinat per

Als quatre municipis de la Conca, gairebé hi ha 200 morts més que el març i l’abril de fa un any

Salut
Dimecres, 29 abril 2020. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La compareixença conjunta d'aquest dimecres dels batlles de la Conca d'Òdena venia amb dades de les funeràries que confirmen les perspectives de millora. La xifra de víctimes mortals ocasionades pel coronavirus s'hauria reduït considerablement la segona quinzena d'abril.

Segons les estimacions dels ajuntaments de la Conca d'Òdena, a partir de les dades de les funeràries -en referència als quatre municipis de la zona que es va confinar-, la mortalitat s'ha rebaixat la segona meitat d'abril. Són xifres que ofereixen els ajuntaments (per tant, no hi ha informació sobre quants decessos són de persones positives de la COVID19), però que vénen acompanyades de la comparativa amb el 2019, quan no hi havia pandèmia. Els darrers set dies, es compten 20 decessos, pels 13 de fa un any. Les dades que ha exposat aquests dies Marc Castells evidencien que "tot i que les dades són encara doloroses" hi ha una tendència cap a millor, cada setmana. De l'1 al 14 d'abril hi va haver 90 morts a la Conca d'Òdena; del 15 fins aquest dimecres, 51 morts.

Els números indiquen una millora sensible la segona meitat d'abril. En tot cas, la comparativa amb l'abril de fa un any demostra l'empremta del coronavirus enguany: els primers 29 dies d'abril del 2019 van morir 45 persones a la Conca; en el mateix període, els decessos han estat 141, segons els ajuntaments. L'impacte diferencial de la COVID19 hauria estat d'un centenar de persones, gairebé. La diferència entre el març i abril de fa un any i aquests mesos de 2020 és de gairebé dos centenars de morts.

Amb tot, s'ha passat de 50 morts (per totes les causes) la primera setmana a les 20 de la darrera. Castells es mostra satisfet de les informacions del Departament, que assenyalen que "ja no som la zona amb l'índex més alt de contagis. A la Conca estem en una situació clara de millora, i amb una situació millor que d'altres indrets del país". El batlle, que compareixia acompanyat virtualment pels altres de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena, confia en el treball conjunt dels municipis amb el Pla Director Urbanístic, per trobar respostes a la crisi econòmica derivada de l'aturada per la COVID19: "acordem un mateixa línia d’actuació, amb adaptació a la singularitat de cada municipi".

Més informació sobre la COVID19 

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.