TORNAR

L'oci nocturn podrà obrir fins a les 3.30 h a partir del 21 de juny

Espai patrocinat per

El Procicat també aprova els espais de ball a les festes majors

Salut
Dijous, 17 juny 2021. 08:24. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Procicat ha aprovat aquest passat dimecres la proposta del Govern de reobrir l’oci nocturn a partir del 21 de juny. La reobertura serà gradual i de moment es podrà fer amb un registre d’entrada, un 50% de l’aforament i horari de tancament a les 3.30h. Així mateix, també ha aprovat l'autorització per a espais de ball a les festes majors o envelats, i amplia de sis a deu el nombre màxim de persones de diverses bombolles de convivència que podran seure al mateix grup de taules a l'exterior de bars i restaurants. 

 

Meritxell Masó, secretària general de Salut, amb Joan Colom, sub-director general de Drogodependències de SalutMeritxell Masó, secretària general de Salut, ha assenyalat que l'obertura de l'oci nocturn i les altres mesures que la resolució flexibilitza s'emmarquen en una "tendència descendent" de la COVID-19 a Catalunya gràcies a l'avanç de la vacunació i amb l'objectiu de trobar un "equilibri" entre la pandèmia i la "normalització de la vida quotidiana". "Per això comencem una desescalada cap a la normalitat”, ha explicat, incidint en què “no hem deixat enrere la pandèmia”.

Després dels assajos fets en alguns punts del territori, com la Sala Apolo o el Palau Sant Jordi, i més recentment la prova pilot als bars musicals del carrer del Pecat a Sitges, l’oci nocturn reobrirà les seves portes el 21 de juny amb una sèrie de restriccions:

- Registre d’entrada obligatori i guardar aquestes dades durant un mes per garantir la traçabilitat si és necessari

- Disposició dels clients ha de limitar grups màxims de 6 persones en interiors i 10 a l’exterior, garantint distància física d’1,5 metres entre diferents grups

- Es permet el ball a la pista amb mascareta

- Espais interiors: limitació aforament al 50%

- Tancament a les 3.30h

Altres mesures que flexibilitzen la situació d’alguns sectors

Reunions i/o trobades familiars i de caràcter social: tant en l’àmbit públic com privat es recomana que no superin el nombre màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents. Fins ara existia la prohibició de reunions de més de 10 persones que no fossin convivents. En aquest sentit, la directora de Protecció Civil, Mercè salvat, ha insistit que tot i que ja no hi hagi la prohibició, es continua recomanant no ajuntar-se més de 10 persones i ha demanat sentit comú “per evitar aglomeracions”.

- Limitació de l’aforament a actes religiosos al 70% (1.000 – 3.000 persones per acte i en funció de les condicions de ventilació de l’espai).

- Assembles d’entitats esportives, culturals i de base associativa de manera presencial: limitació de l’aforament al 70% de l’autoritzat i amb un nombre màxim de 1.000 persones, i condicionat a garantir la ventilació mínima.

- En instal·lacions i equipaments en espais oberts o bé en espais tancats que compleixin les condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades hi poden assistir fins a un màxim de 3.000 persones, respectant el límit d’aforament del 70%.

- Restauració: El nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules és de sis persones a l’interior i de deu persones en terrasses i espais a l’aire lliure, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència.

- Extraescolars: Les activitats formatives o educatives no reglades presencials i d’esport escolar, organitzades dins o fora d’un centre educatiu per qualsevol entitat pública o privada, es poden realitzar d’acord amb el document Especificacions sobre el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars.

- Equipaments cívics: En els equipaments cívics es poden realitzar activitats cíviques i comunitàries grupals que impliquin presencialitat que poden arribar fins al 70% de l’aforament autoritzat si en els espais i locals oberts al públic es garanteix la ventilació mínima establerta.

- Consum de tabac i similars: No es pot fumar en la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d'almenys dos metres. Aquesta limitació és aplicable, també, per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o assimilats.

- Tampoc es permet fumar, consumir altres productes del tabac ni consumir cigarretes electròniques en les àrees destinades al públic dels esdeveniments i activitats multitudinàries (a partir de 1.000 persones) a l’aire lliure.

Aquestes mesures tenen una vigència de quinze dies, revisables en funció de les dades epidemiològiques.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.