TORNAR

Les parròquies reprenen l'activitat, amb menys aforament i menys oficis

Algunes parts de la cerimònia, com el gest de la pau, encara no estan autoritzades

Salut
Dimarts, 19 maig 2020. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Feia més de dos mesos de la darrera celebració amb feligresos dins l'església. Les misses han tornat a Igualada i a l'Anoia des d'aquesta setmana. Durant aquesta fase 1 no es podrà omplir més d'un terç de l'aforament.

Amb la Fase 1 de la desescalada, s'han reprès de culte públic a les parròquies i temples d'Igualada. Les primeres misses s'han fet amb estrictes normes de seguretat. Les parròquies recomanen accedir als temples amb mascareta i que s'haurà de mantenir la distància obligatòria de seguretat. El gest de la pau s'haurà d'ometre o substituir, a l'hora de la comunió no es dirà "amén" després de rebre la comunió (aquest diàleg es farà abans comunitàriament) i la col·lecta, imprescindible per continuar la tasca de les parròquies i comunitats, s'oferirà a la sortida de missa.

A la parròquia de la Sagrada Família d'Igualada, s'han destinat bancs per les famílies que conviuen. Després de cada celebració es desinfecta el temple. Els rectors preguen que se segueixin les indicacions a cada moment. En tot cas, s'aconsella a les persones d'avançada edat, de risc o amb malalties que no vagin a l'església. Per aquest motiu, s'oferirà una missa en "streaming" des de la Basílica de Santa Maria, tots els diumenges a les 8 des del canal de YouTube "Parròquia de Santa Maria d'Igualada".

Al llarg d'aquesta Fase 1, no es podrà omplir més d'un terç de l'aforament. Aquest és el nombre màxim de persones que podrà entrar a cada celebració: Santa Maria, 125 persones; Soledat, 45 persones; Sagrada Família, 130 persones; PP. Caputxins, 40 persones; Santuari de la Mare de Déu de la Pietat, 40 persones; Mare de Déu de Fàtima, 30 persones; Carmelites, 15 persones; Roser, 45 persones. Els altres llocs de culte romanen, de moment, tancats.

En aquesta Fase 1 es poden tornar a celebrar exèquies. S'ha determinat que, en la fase 1, només se celebraran a les parròquies de Santa Maria, la Sagrada Família i la Soledat i al Tanatori, complint igualment totes les normes d'aforament i protecció establertes. També es podran celebrar funerals per morts durant la pandèmia i que no han tingut cap cerimònia als següents llocs: a l'oratori del Tanatori, a la basílica de Santa Maria a les 7, a la parròquia de la Sagrada Família a les 6 i a les 8 i a la parròquia de la Soledat i en altres temples en dia i hora acordat amb els seus responsables.

Més informació sobre la COVID19


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.