TORNAR

Pas endavant per a la xarxa de simulació en salut impulsada per l’Anoia

A la tardor ja es podran posar en marxa els primers projectes

Salut
Dilluns, 2 agost 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb l’objectiu primordial de millorar la seguretat per al pacient, des de la comarca s’està treballant per tirar endavant la creació d’una xarxa de innovació pera la simulació en l’àmbit de la salut. El cap de recerca i docència del Consorci Sanitari de l’Anoia, Dr. Enric Macarulla, explica que s’ha parlat amb els diversos agents que s’hi podrien implicar, i ja han començat a caminar diversos projectes, previstos a curt i a mitjà termini.

Macarulla ressalta la bona acollida que té la idea entre les administracions locals i catalanes, així com entre els centres de salut, les universitats, els centres tecnològics i les empreses. De moment s’estan fent gestions per conèixer les necessitats i possibilitats de cada actor, i desenvolupant xarxes de col·laboració per a cada projecte concret. A la vegada, s’està les converses amb la Generalitat amb la participació de la xarxa, segueixen augmentant.

El doctor Macarulla afirma que el bon aprofitament dels recursos de simulació existents —més d’una cinquantena a tot Catalunya— tindrà efectes positius sobre la seguretat del pacient i sobre la pràctica a tot l’àmbit de la salut, i suposarà també un estalvi econòmic: ‘Integrarem la formació i el reciclatge en el dia a dia, des que el professional comença la carrera i fins que es jubila. També crearem mecanismes per avaluar l’impacte de la simulació en la tasca diària dels professionals de la salut: què en transfereixen a la feina, com l’apliquen’.

Diversos graus de simulació

El projecte preveu treballar en els diversos graus de simulació: la bàsica (pràctiques amb maniquís, reproduccions d’òrgans...), el laboratori d’habilitats (en què es practica una tècnica concreta, com una sutura o un sondatge) i l’escenari de simulació (que reprodueix un entorn real, en el qual s’avalua també les competències no tècniques (com l’empatia, l’ètica professional, la comunicació amb el pacient...).

Un projecte de país

El cap de recerca i docència del CSA explica que ‘Igualada i l’Anoia seran el centre del node d’aquesta xarxa’, i que un altre dels objectius és que això reverteixi en la creació d’espais i contactes que puguin generar riquesa i llocs de treball al territori. No obstant això, el doctor Macarulla remarca que es tracta ‘d’un projecte de país i amb una clara projecció internacional’.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.