TORNAR
PUBLICITAT

El personal del Consorci Sociosanitari: "vam aprendre a ser sanitaris a una velocitat de vertigen"

Espai patrocinat per

Els professionals expliquen que ”treballar amb equips de protecció és impersonal. Els avis i àvies no ens reconeixien”

Salut
Dijous, 14 maig 2020. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els diferents equipaments del Consorci Sociosanitari s'han convertit en una trinxera en la lluita contra el coronavirus. Els professionals d'aquest organisme han fet pública una carta on expliquen com han viscut aquests dos mesos i el que senten ara que la situació millora.

PUBLICITAT

En una carta enviada als mitjans, els professionals del Consorci Sociosanitari d'Igualada (CSSI) se sinceren sobre "la greu situació que hem viscut". Les darreres dades aportades indicaven que a les residències que gestiona el Consorci havien mort una trentena de persones amb proves validades o símptomes de COVID19. Morts produïdes a partir de finals de març. Remarquen que "tot i haver demanat en múltiples i reiterades ocasions al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i al Departament de Salut equips de protecció individual per al personal treballador (EPIs) i proves PCR tant per als residents com pel personal, aquests van arribar molt tard, ja que la prioritat la tenien els hospitals". Exposen que "vam passar de ser socials a sanitaris". Un canvi que van haver de fer a "una velocitat de vertigen".

Admeten que hi va haver un canvi qualitatiu quan les residències les va assumir Salut. Amb tot, "la malaltia ja s'havia instal·lat al centre. No era una grip com ens deien, sinó una malaltia que ataca sense contemplacions i que, com hem vist, té molta més afectació en les persones grans. Volem fer un agraïment a les institucions locals, empreses i particulars que ens han fet arribar material per poder realitzar la nostra feina amb la protecció adequada".

Comenten que "treballar amb equips de protecció és impersonal. Els avis i àvies no ens reconeixien". Expressen també dolor "pels residents que han emmalaltit i han mort. Els professionals han acompanyat en el procés de final de vida a totes les persones perquè no estiguessin sols/es, assumint, sense ser-ho, les tasques d'una unitat de cures pal·liatives de l'hospital amb tota la professionalitat que comporta. Des d'aquí volem enviar el nostre condol a totes aquestes famílies que malauradament no han pogut acomiadar-se com calia del seu familiar, ja que les visites estaven restringides".  Tenen també un record per una de les treballadores, Antònia, que ha mort durant aquest període. Conclouen que "sabem que aquesta pandèmia no s'ha acabat, ens sentim segurs de persistir amb la força i el treball que calgui per vèncer-la."

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.