TORNAR

El personal de l'ICS a l'Anoia dóna també atenció a les residències

Espai patrocinat per

Hi ha unes 900 persones en residències a l’Anoia

Salut
Divendres, 17 abril 2020. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'impacte de la COVID19 als centres residencials i sociosanitaris és equiparable al dels hospitals pel que fa a víctimes. A la Regió Sanitària de les Comarques Centrals, el personal de l'ICS es mobilitza per donar un cop de mà en aquests equipaments.

PUBLICITAT

Una de les accions desenvolupades a residències de la comarcaEn l'actual crisi provocada pel coronavirus SARS-CoV-2, amb la important afectació que té en diversos centres residencials de gent gran, el Departament de Salut i el Servei Català de la Salut han promogut una intervenció d'alta intensitat assistencial en aquests centres, que és liderada per l'Atenció Primària i Comunitària de la Catalunya Central. En total, a la Catalunya Central es dona servei a una població residencial aproximada de 5.500 persones institucionalitzades: unes 900 a l'Anoia, 3.100 al Bages-Berguedà i unes 1.500 a Osona. L'ICS a la Catalunya Central, s'han destinat equips de residències formats per un professional de medicina i un d'infermeria per donar suport assistencial i fer formació a les  residències.

En aquests centres residencials, s'hi fa atenció assistencial, set dies les 24 hores; formació als professionals de l'entorn residencial (ús de material, com posar-se els equips de protecció individual; sectorització en zones d'atenció; gestió de residus; control d'infeccions; ajuda en la relació i estocatge d'equips de protecció individual; i estudi de contactes i valoració de possibles casos nous per intentar frenar el focus.

S'ha tractat també la reubicació de persones: retorn a domicili, derivació hospitalària o a altres centres residencials. Els professionals fan un registre de tota l'activitat a la història clínica electrònica (ECAP), el recull adient de la informació necessària pel control i seguiment des de l'administració i el replantejament d'espais per aïllament de pacients simptomàtics: "zona bruta" i "zona neta". Una de les accions que desenvolupen els professionals en aquest moment és la realització de tests entre els residents per cribrar els casos positius i aïllar-los dels negatius per evitar la propagació de contagis. 

Més informació sobre la COVID19 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.