TORNAR
PUBLICITAT

Els professionals d'atenció primària es formen amb simulació clínica al 4DHealth

Espai patrocinat per

Amb la recreació de situacions molts similars a la realitat, però en entorns segurs tant per al pacient com per al professional

Salut
Diumenge, 27 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una seixantena de professionals (27 professionals de medicina de família i 31 d’infermeria) dels equips d’atenció primària de l’Anoia, de l'Institut Catlà de la Salut, han participat en un curs de simulació clínica en suport vital immediat i altres situacions que es poden viure a l’atenció primària, que s’ha dut a terme al 4D Health d’Igualada.

PUBLICITAT

Als espais de simulació es recrea una situació molt similar a la que es pot donar en la realitat (a les consultes, les sales d’espera, els domicilis...), però segura tant per al pacient com per al professional. Es tracta d’una eina pedagògica d’aprenentatge que suposa un avenç important en la formació dels professionals de la salut. Durant les sessions s’han plantejat, per exemple, els casos d’un pacient que presenta infart de miocardi i d’un altre que ha tingut una lipotímia i cal descartar que pateixi un infart.

A través d’aquest curs, els participants han pogut reflexionar i aprendre de l’experiència a través dels casos simulats amb l’objectiu d’incidir en la millora de la seguretat dels pacients; de treballar de manera integrada les competències clíniques i no clíniques (factor humà, competències relacionals...), i d’aprofundir en els coneixements relacionats amb la qualitat i la seguretat dels pacients.

El curs, que s’ha fet en quatre sessions diferents, ha combinat diverses activitats de simulació amb processos de brífing i de pràctica reflexiva compartida per analitzar l’experiència viscuda i promoure hàbits, processos i pràctiques professionals més eficients i segures.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.