TORNAR

El Projecte Malla ja ha repartit més de 2.000 elements de protecció per lluitar contra la COVID19

Espai patrocinat per

La directora del CAP Montbui, Beatriz Pérez, explica que ”els estem molt agraïts, són eines que ens poden salvar la vida”

Salut
Dimarts, 28 abril 2020. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un salt qualitatiu que ha estat determinant per poder oferir un millor servei als pacients de la Conca d'Òdena en aquests dies crítics de la lluita contra la COVID19. Això és el que ha permès el material del Projecte Malla, del que ara els professionals sanitaris en fan una valoració.

PUBLICITAT

Beatriz Pérez, del CAP Montbui FOTO: Carles RamosEl Projecte Malla, una iniciativa de TICAnoia i de disseny=igualada, ja ha repartit més de 2.000 elements de protecció a diversos professionals de la salut de la Conca d'Òdena. Els receptors de l'ajuda fan una valoració "molt positiva" de tots els elements de protecció que han rebut de part del Projecte Malla. Beatriz Pérez, metgessa i directora del CAP Santa Margarida de Montbui explica que "gràcies a les donacions del Projecte Malla ens sentim molt més protegits, còmodes i segurs, i per tant ha fet millorar sensiblement les nostres condicions de treball. Estem molt agraïts de tota la gent que hi ha col·laborat, ja que per nosaltres són eines que ens poden salvar la vida".

Des del CAP Anoia d'Igualada, Ana Fernández del TCAI apunta que "els primers dies van ser horrorosos, ens havíem d'inventar qualsevol cosa per evitar que els elements de protecció ens fessin mal, ens costava respirar i molts companys han acabat amb ferides a la cara i mal de cap, cosa que feia la nostra feina molt més complicada. Els professionals passem moltes hores amb la cara tapada i les gomes convencionals ens fan mal". "Quan va començar tot, podria perdre entre 10 i 15 minuts per preparar-me, però ara gràcies a les tires per a mascaretes del Projecte Malla, en tan sols 2 minuts estic preparada i protegida per atendre la gent que ens necessita" conclou Fernández.

Un moment clau va ser, segons Beatriz Pérez, "quan van arribar les viseres de protecció. Va ser una gran satisfacció. Ens sentim molt protegits, perquè les viseres són còmodes, no es mouen i et protegeixen ulls, boca i nas. Quan un EPI et fa mal, inconscientment te'l toques, un gest pot ser molt perillós. Tant les viseres com les tires per a mascaretes ens han donat una gran sensació de seguretat".

Rubén Requena, tècnic de Radiologia del CAP Anoia d'Igualada, posa de relleu que els "obre-portes que va enviar-nos Projecte Malla ens permeten obrir la porta amb el braç, que al seu torn està protegit pel vestit de protecció. Al principi era tot molt estressant, ja que havies de vigilar tot el que tocaves. Nosaltres anem sempre nets i sempre ho netegem tot, però aquests obre-portes ens faciliten molt la nostra tasca, ara em puc centrar amb els pacients i la meva feina". El Projecte Malla segueix imprimint material per als centres sanitaris i assistencials de la Conca, així com comissaries dels Mossos d'Esquadra, farmàcies, clíniques dentals o d'ortopèdia i altres establiments oberts al públic. En total s'han creat 1.161 viseres de protecció (1.161), 659 tires per a mascaretes i 204 obre-portes.

Elements que continuen sent necessaris per als centres sanitaris i assistencials de la Conca d'Òdena. El Projecte Malla és un projecte compartit entre un centenar de persones: els makers (impressors 3D) imprimeixen el material; els enginyers i dissenyadors milloren i preparen el software de cada producte, i les persones que fan una gestió logística i organitzativa del material. El material fungible i el transport es cobreix gràcies a les donacions econòmiques dels col·laboradors, que, ara com ara, han aportat 7.276 euros al projecte. Les donacions es poden seguir fent al web del Projecte Malla gràcies al portal de col·laboració social comunitària Kunectorshttps://www.espaimalla.cat/donacions/


Més informació sobre la COVID19 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.