TORNAR
PUBLICITAT

Receptes saludables: Remenat d'espàrrecs de marge, alls tendres i gambetes

Espai patrocinat per

Salut
Dimarts, 24 maig 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

En aquesta ocasió, us presentem una recepta amb ou. Aquest aliment, que durant els darrers anys ha caigut en un cert desprestigi, a part de presentar moltes possibilitats gastronòmiques i de ser ben acceptat per totes les franges d'edat, té una qualitat nutricional molt destacable.


Ingredients per a una persona

1 ou
5-6 espàrrecs de marge
2 alls tendres
8-10 cues de gambes pelades (poden ser congelades)
1 llesca de pa de motlle
1 branca de julivert
oli d'oliva
sal i pebre


Elaboració

1. Renteu i talleu a bocins els espàrrecs i els alls tendres.
2. Poseu-los en una paella de fons gruixut i coeu-los a foc lent, amb dos o tres cullerades soperes d'aigua. Tapeu-los.
3. Quan l'aigua gairebé s'hagi evaporat i els espàrrecs i els alls comencin a estar ben tendres, afegiu-hi les cues de gambes, remeneu-ho tot, tapeu-ho i deixeu-ho coure un parell de minuts.
4. Quan les gambes estiguin mig cuites, afegiu-hi sal i pebre negre, remeneu-ho i destapeu-ho.
5. Tot seguit, afegiu-hi un raig d'oli d'oliva i remeneu-ho amb compte.
6. Bateu un ou i afegiu-lo a la paella. Coeu-lo a foc lent remenant amb una cullera de fusta fins que l'ou s'hagi quallat.
7. Serviu en un plat, guarnit amb una llesca de pa de motlle torrada i tallada en forma dos triangles i unes fulles de julivert.


Comentari dietètic

Com ja us hem comentat, l'ou és un aliment d'origen animal que presenta unes característiques nutricionals molt destacables. Es considera que les proteïnes de l'ou són les de major qualitat entre tots els aliments. La quantitat més gran de proteïnes la trobeu en la clara però també n'hi ha una petita proporció en el rovell; per tant, la major qualitat l'aconseguim amb l'ou sencer. Per a la millor digestió i absorció dels nutrients d'aquest aliment, així com per millorar la qualitat higiènica, és convenient prendre'l cuit i evitar preparacions amb ou cru (maioneses, cremes, entre d’altres), sobretot fora de casa.

És important tenir en compte que, a causa de la qualitat nutricional de l'ou, aquest es pot equiparar a les carns i els peixos i que, per tant, pot ser un substitut perfecte d'aquests:si l'ou substitueix altres aliments d'origen animal, es pot consumir amb més freqüència.

Amb relació a l'ou, existeixen alguns mites populars que és interessant aclarir:

Els ous rossos són més nutritius que els ous blancs? No. El color de la closca depèn de la raça de les gallines. El valor nutricional és el mateix.

Els ous crus alimenten més que cuits? Com hem comentat abans, la cocció facilita i millora la digestió dels ous, però a més la cocció és una important mesura higiènica.

L'ou és molt ric en calci? És cert, però tot aquest calci es troba a la closca.

L'ou té molt colesterol? És cert que el rovell te un contingut elevat de colesterol. La major part dels greixos d'origen animal en tenen. Per això es recomana que l'ou sigui substitut d'altres productes animals i no s'afegeixi a més del tall, en els menús. (Per exemple: de primer, arròs a la cubana amb ou, i de segon, pollastre al forn amb amanida. En aquest cas, hi hauria un excés de tall).

Canal Salut - Generalitat de Catalunya


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.