TORNAR

Els Rurals completen 340 acompanyaments per alimentar animals durant el confinament perimetral de la Conca

Espai patrocinat per

La mitjana diària de serveis durant el confinament era de 15 acompanyaments

Salut
Dimarts, 7 abril 2020. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El mecanisme ha estat recollir els ciutadans als controls dels Mossos i acompanyar-los fins les finques on hi havia el bestiar. Una part dels acompanyaments s'han fet a comarques properes. 

PUBLICITAT

Un dels darrers acompanyaments fets pels RuralsAl llarg de les tres setmanes i mitja de confinament perimeral, el Cos d'Agents Rurals ha tingut un paper essencial per vetllar el benestar dels animals i fer d'enllaç amb els seus cuidadors que no hi podien accedir. Els rurals han fet un total de 340 acompanyaments a ciutadans que es trobaven confinats a la conca d'Òdena per a garantir que poguessin alimentar el seu bestiar.

Van tenir una mitjana de 15 serveis diaris, durant els 24 dies que van durar els controls perimetrals dels municipis d'Igualada, Santa Margaria de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena. Des de l'inici de les restriccions es va posar en funcionament un protocol en coordinació amb els Mossos d'Esquadra i el Centre de Comandament Avançat perquè cap animal quedés desatès com a conseqüència de la prohibició de la mobilitat.

El mecanisme que se seguia era que cada cop que s'obria una incidència des de la Sala Central, els agents rurals recollien els ciutadans al control policial, els escortaven fins a la finca on es trobava el bestiar a alimentar i els retornaven a dins de la zona del confinament un cop acabades les tasques. La majoria d'acompanyaments s'han realitzat a altres municipis de la mateixa comarca de l'Anoia però també en altres comarques com el Bages, Berguedà, Solsonès, Segarra, l'Alt Camp o el Vallès Occidental, entre d'altres.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.