TORNAR

La UEA exigeix a la Generalitat que hi hagi "inversió directa" per rescatar l'Anoia després de la COVID19

Espai patrocinat per

Joan Domènech etziba al Govern i a l’Estat que ”caldran ajuts a fons perdut” i que ”les ajudes que hi ha ara són insuficients”

Salut
Diumenge, 10 maig 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquesta setmana, Pere Aragonès es va reunir amb diversos agents socials i econòmics del nostre territori, el que més ha patit la COVID19 en termes humans i econòmics a Catalunya. La Unió Empresarial insisteix en que hi hagi una solució immediata pels treballadors considerats no essencials que havien d'anar des de fora de la Conca a dins, durant el confinament perimetral.

PUBLICITAT

La patronal anoienca ha donat a conèixer algunes de les peticions que va fer al vicepresident català Pere Aragonès, en la reunió que va tenir lloc dimecres. La UEA exigeix "inversió directa a les empreses, un pla especial per la situació actual i futura, pel de l'economia anoienca, especialment, per a les empreses i autònoms de l'Anoia que han patit el confinament perimetral".

El president de la Unió Empresarial de l'Anoia, Joan Domènech, va manifestar que "calen ajuts per a la creació i consolidació de llocs de treball", i també "inversió per a noves empreses i consolidació de les existents". Tant el president com la junta directiva de l'entitat van reiterar al vicepresident del govern que "cal una solució pels treballadors poder accedir a treballar a causa del confinament perimetral" i també que els ajuts de la Generalitat i el Govern espanyol "no són suficients. Cal un ajut a fons perdut per a les empreses i autònoms". Domènech emplaça al Govern a què hi hagi "ajuts pels sectors més perjudicats per aquesta crisi: autònoms, comerç i turisme, entre altres que també han patit".

D'altres de les mesures que la UEA va instar, hi havia "disposar de manera urgent d'EPIs i tests de part de l'administració per garantir la salut de tots els treballadors i treballadores de la comarca" i promocionar el territori, generar terreny industrial, i captar noves empreses i ajudar les existents a créixer. La UEA espera que des del govern s'escolti i es treballi en les demandes, i es pugui fer un pla i seguiment de totes les inquietuds presentades en nom del món empresarial i econòmic de l'Anoia, s'ha de lluitar i que cap empresa tanqui.

Més informació sobre la COVID19


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.