TORNAR
PUBLICITAT

La UEA i els sindicats UGT i CCOO critiquen el Real Decret perquè "no dóna garanties a tots els treballadors"

Espai patrocinat per

Els firmants entenen que l’administració estatal ”és ambigua i tarda a respondre”

Salut
Divendres, 3 abril 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En un manifest conjunt, la Unió Empresarial i les delegacions territorials de CCOO i UGT critiquen que el Real Decret no clarifica com es protegeix als treballadors considerats "no essencials" en l'actual situació de confinament de la Conca pel COVID19. Lamenten que les condicions estan redactades de forma excessivament ràpida i sense conèixer la realitat del territori. 

PUBLICITAT

El Reial Decret 11/2020 al BOE publicat aquest dimecres regula la situació de les persones treballadores confinades a la Conca d'Òdena, però no resol alguns casos. En un comunicat conjunt, UEA, UGT i CCOO assenyalen que la disposició 21 de l'esmentat decret, sobre la "Incapacidad temporal en situación excepcional de confinamiento total" s'estableix que només podran accedir a la situació d'incapacitat temporal amb efectes retroactius, les persones treballadores considerades essencials segons el Real Decreto Ley 10/2020 amb domicili a l'àrea confinada.

El text, per tant, "no aclareix si es reconeixerà a les persones que no han pogut sortir del confinament a prestar serveis als seus llocs de treball no inclosos com a serveis essencials, no articula una solució clara per a les persones que només treballen a la Conca d'Òdena però no hi viuen i tampoc aclareix si rebran la baixa assimilada a l'accident de treball o una incapacitat temporal ordinària".

Els firmants del document manifesten "el desacord amb aquesta mesura i constatem que ens trobem en una situació d'indefensió i desprotecció molt gran per part de l'administració. Per una banda, el retard a l'hora de respondre, resoldre les preguntes i dubtes que tenen les empreses i persones treballadores de la comarca; i per l'altra, la manca d'unitat i claredat en les decisions, decrets i mesures que s'aproven: missatges ambigus i que vénen amb comptagotes". 

També asseguren que "les persones afectades es troben desorientades i amb manca de protecció social. Hem d'evitar que aquesta crisi sanitària, que ja ha esdevingut  econòmica, sigui també una crisi social amb repercussió directa sobre les persones i les famílies, i preservi l'ocupació i el nostre teixit productiu i empresarial. Portem des de l'inici del confinament a la Conca d'Òdena, el passat 13 de març amb molts dubtes i considerem que aquest Real Decret arriba tard i no resol el problema, en conseqüència des de la Unió Empresarial de l'Anoia, patronal anoienca i els sindicats CCOO i UGT, tornem a reclamar que es doni una solució de caràcter definitiu per aquestes qüestions no resoltes en aquest Real Decret". I que "s'adoptin les mesures necessàries per donar cobertura legal i seguretat jurídica a totes les persones treballadores afectades i que puguin acollir-se a una Incapacitat Temporal assimilable a accident laboral. Per respecte i per responsabilitat cal que l'administració sigui també exigent i doni respostes clares i efectives".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.