TORNAR
PUBLICITAT

La CUP Igualada reclama amb una festa "més escola pública"

Els cupaires reclamen més atenció a favor de l’ensenyament públic i una nova escola al centre de la ciutat

societat
Dissabte, 22 setembre 2018. 10:52. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Desenes de famílies han celebrat, aquest divendres, una festa a favor de l'escola pública, convocada per la CUP Igualada. La plaça Pius XII va ser l'escenari d'aquesta trobada, on petits i grans van reclamar, d'una manera festiva, més atenció per l'escola pública per part del govern igualadí i la creació d'un centre d'educació pública al centre de la ciutat.

PUBLICITAT

Amb tallers i un espectacle d'animació a càrrec del grup deParranda, diverses famílies igualadines van reclamar "Més escola pública", el lema de la campanya de la CUP Igualada. La formació assenyala que "Igualada compta amb una oferta pública d'ensenyament de qualitat gràcies a la feina d'equips docents, directius i de l'entrega de les AMPA" afegint que "creiem que l'Ajuntament ha de millorar moltíssim en diversos aspectes: major suport tècnic a l'educació pública; augmentar la publicitat de les 5 escoles públiques en època de preinscripcions; vetllar per les necessitats materials dels centres; augmentar la inversió en els edificis de les escoles públiques i millorar les bases i la dotació de les diferents beques i ajuts a l'escolarització".

La CUP també reclama la creació d'un nou centre d'educació pública al centre de la ciutat. En aquest sentit, els cupaires proposen que, a banda de la construcció d'un nou edifici, també s'explori l'opció del traspàs de titularitat d'algun centre privat ja existent al centre d'Igualada. La CUP remarca que "els centres educatius públics d'Igualada no segueixen una distribució territorial homogènia, ja que la majoria d'escoles es troben als extrems de la ciutat, fet que dificulta l'accés de moltes famílies i, en conseqüència, la demanda".

Sobre la demanda, la CUP apunta diverses dades, com el fet que "malgrat representar només el 36% d'oferta de places de P3 en la preinscripció del curs 2018-2019-quan la mitjana a Catalunya és del 60%- els centres públics d'Igualada han registrat el 43% de la demanda".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.