TORNAR

137 signatures per conservar el Barri del Rec

Avanç del POUM

societat
Dimarts, 21 octubre 2008. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La societat igualadina ha fet arribar a l’ajuntament una quarantena de suggeriments a tenir en compte en l’avanç del Pla d’Ordenació Municipal (POUM). Un d’aquests suggeriments va acompanyat de més de 130 signatures demanant que el Barri del rec es defineixi com un conjunt històric.

Imatge del Rec (foto de CLozano)

Imatge del Rec (foto de CLozano)

El regidor d’urbanisme igualadí, Antoni Pàmies, recorda que ens trobem només en un avanç de Pla, que no hi ha res decidit i que els suggeriments es tindran en compte. Tanmateix, la preocupació pels ciutadans que han presentat les propostes s’adreça sobretot a l’ordenació, 32 propostes entre les quals hi ha la carta signada per 137 ciutadans en referència al Rec. Altres de les peticions fan referència a:

- sostenibilitat i medi ambient : 10

- equipaments i espais públics: 10

- infraestructures i mobilitat: 7

- qüestions d’habitatge i demografia: 6.

Precisament el tema residencial és el que més tocarà el Rec. El mateix regidor Pàmies, tot i que assegura que no hi ha res definit, ha avançat que la remodelació del Rec anirà cap aquesta banda, amb una actuació, afirma “de bisturí i no d’excavadora”. El Barri del Rec, per tant, acollirà habitatges i equipaments i els respectius serveis tenint en compte les dimensions del barri, tot i que des del mateix ajuntament afirmen que l’índex d’habitants per habitatge és actualment elevat: 1’86 (hab x habit.)

Davant aquesta xifra, la previsió de nous pisos en el pla urbanístic, l’expansió prevista en el Pla director i l’important nombre de pisos buits, vells o per rehabilitar que hi ha a la ciutat fan un còctel si més no sorprenent.

La preocupació pel Rec dels ciutadans que van fer arribar les firmes a l’ajuntament, ha estat apaivagada des del consistori. La regidoria d’urbanisme tindrà en compte totes les peticions, valorant-ne la idoneïtat. Així, Antoni Pàmies assegurava que d’espai sociocultural, al barri del Rec no en faltarà, recordant que “a la zona ja hi ha els museus, i s’hi inclou La Cotonera”; “estudiarem el fet de declarar el barri com a Bé Cultural d’Interès Nacional” recordant que una part dels contraforts ja s’han anat catalogant i que per tant hi ha un control de la zona. Tot i que no ho descarten, s’haurà d’estudiar la possibilitat o la necessitat que les noves construccions segueixin la línia de les antigues adoberies, però assumint “que s’haurà d’anar edifici per edifici – afirma Pàmies – guardant la imatge de conjunt”.

De fet el mateix regidor recorda que la degradació de la cara sud de la ciutat ja s’ha començat a frenar ‘rentant la cara al riu’, amb un primer drenatge per netejar les aigües (ja que només s’havia actuat posant depuradores a les sortides de les indústries) i canalitzant-les, per posteriorment recrear espais per a flora i fauna, un procés que pel regidor estarà acabat en un any i mig.

Documents adjunts

Document de les signatures3 Comentaris

R

Ro

25 d'octubre 2010.10:40h

Respondre

Em sembla d’una barra extrema a menys de dos mesos de les eleccions. Això es practicar la política de ’terra cremada’ que ja s’ho trobaran els que vinguin al darrere. D’acord que el PP... Llegir més ens ha fet un molt flac favor amb la impugnació de Estatut i no ens ha permès desenvolupar les polítiques que necessitem, però també és cert que -sabent’ho- hi ha hagut vuit anys de ’despilfarro’ i viva la pepa, a pagar el què tenim i el que no i a subsidiar lo insubsidiable. L’Administració té una tendència endèmica a dedicar recursos a allò que és bonic i populista (pan y circo = votos) i deixar de banda allò a que està obligat per Llei però que és menys vistós o fins i tot impopular. No anem bé.

M

Manel

Igualada

28 d'octubre 2008.10:51h

Respondre

Dubto molt que des de les Administracions es recolzi la idea de la declaració de tot el barri del rec com a bé cultural d’Interés Nacional, sense que existeixi un fort moviment ciutadà... Llegir més darrera. Endavant amb protegim el Rec!

P

Pep

El Rec

21 d'octubre 2008.14:01h

Respondre

Però això no ho deia ERC i els Socialistes deien que volien fer-hi pisos i un nou barri d’Igualada? ara L’entesa també vol arreglar el rec?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.