TORNAR
PUBLICITAT

Unes 20 aeronaus compleixen el somni de volar de 115 persones, en la Jornada d'Aviació Adaptada

La demanda, més alta que l’any passat, va deixar unes 80 persones en llista d’espera

societat
Dimarts, 8 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'èxit de la Jornada d'Aviació Adaptada, que per segon any se celebrava a l'aeròdrom d'Igualada-Òdena, ja fa pensar en una ampliació del format. L'organització agraeix en tot moment la feina desinteressada del voluntariat i destaca que "sense aquesta solidaritat la jornada no seria possible".

PUBLICITAT

A l'aeròdrom Igualada-Òdena, la Jornada d'Aviació Adaptada va permetre que un sol dia 115 persones amb qualsevol tipus de discapacitat reconeguda gaudissin del plaer de volar. Una activitat possible gràcies a la generositat de 35 pilots, un centenar de voluntaris i voluntàries i les aportacions d'entitats públiques i empreses privades del territori. Per  a l'ocasió es van aconseguir 20 aeronaus, propietat de pilots, que a nivell personal van oferir les seves avionetes i les seves hores de vol per fer realitat una il·lusió: que persones amb qualsevol tipus de discapacitat física, orgànica o intel·lectual puguessin enlairar-se.

Un grup de voluntaris ajuda a una de les persones que s'estrenava en els volsEl poder de convocatòria d'aquesta activitat va fer que dos dies després d'obrir les inscripcions s'exhaurissin les places disponibles i 80 persones quedessin en llista d'espera. Aquest alt nivell de demanda ha fet ha provocat que l'organització estigui valorant com ampliar l'activitat. Pel que fa als voluntaris i voluntàries cal destacar també va ser un gran èxit de convocatòria ja que van arribar de Catalunya i d'altres punts del territori espanyol. Grans empreses relacionades amb el món de la discapacitat i l'aviació com la companyia aèria Volotea  o l'ONCE van prendre part de la jornada i fins i tot algun dels seus treballadors/es va voler participar com a voluntaris/es a nivell personal.

El president d'Aviació Adaptada, Carlos de Albert, lloava la tasca dels voluntaris i explicava que "aquesta solidaritat és la que aconsegueix que l'objectiu de la jornada es compleixi  que no és un altre que apropar el món de l'aviació al món de la discapacitat i aconseguir que les persones amb alguna discapacitat puguin gaudir del plaer de volar, provocant noves sensacions i empoderant-les per viure amb més plenitud enriquint les seves vides quotidianes". Els protagonistes van ser les persones amb alguna discapacitat però també els seus acompanyants, familiars i públic en general que van poder participar d'activitats durant tot el dia, música en directe i fins i tot el monòleg 'Posa un discapacitat a la teva vida' a càrrec de Marc Buxaderas, una persona amb paràlisi cerebral tetraplègica espàstica.

En l'acte d'inauguració van participar Maria Sayavera, alcaldessa d'Òdena, Carme Riera, tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Igualada, Jordi Candela, director d'Aeroports de Catalunya i Carlos de Albert, president d'Aviació Adaptada. Tots els representants polítics van coincidir en l'extraordinarietat de la jornada i es van comprometre a seguir donant recolzament al projecte. La Jornada d'Aviació Adaptada és una iniciativa de la federació d'entitats anomenada Aviació Adaptada i que està formada per entitats socials relacionades amb el món de la discapacitat i/o l'aviació: Vols per a tothom, Las Sillas Voladoras i Temyque, compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Aeroports de Catalunya, Federació Aèria Catalana, l'Ajuntament d'Igualada i l'Ajuntament d'Òdena. A més, s'hi han abocat desinteressadament i molt activament altres entitats de la comarca com Fundació Àuria, Consell Comarcal de l'Anoia, Transports Masats, Gràfiques Pons, Iguana, entre altres.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.