TORNAR

Uns 20 professionals de l'Hospital ja s'han reincorporat després de la quarantena

S’han fet uns 80 tests a pacients i sanitaris les darreres hores per saber si donen positiu pel COVID19

societat
Dimecres, 18 març 2020. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El director assistencial de l'Hospital d'Igualada, Joan Miquel Carbonell, ha confirmat a AnoiaDiari, que malgrat que gairebé la meitat de la plantilla està afectada pel confinament o pels positius, alguns ja s'han pogut reincorporar després de la quarantena pel coronavirus. En les darreres hores s'han fet 80 tests de coronavirus entre pacients i professionals del centre.

PUBLICITAT

És el moment culminant de la crisi pel coronavirus a l'Hospital d'Igualada i els seus professionals temen que aquesta situació límit s'allargui fins el cap de setmana. El director assistencial de l'Hospital, doctor Joan Miquel Carbonell, ha assenyalat a AnoiaDiari que "és un moment molt i molt dur i tenim els nostres professionals al límit". Hi ha més de 300 persones de la plantilla o confinades o ingressades amb positiu pel COVID19. "L'impacte d'aquestes baixes és sobre els que queden treballant" indica. Hi ha un altre front, el de les bones notícies: unes 20 persones han passat la quarantena pel coronavirus i no mostren símptomes. Ja s'han reincorporat a un equip que necessita reforços.

De fet, el doctor Carbonell confirma que "s'ha canviat el protocol del CatSalut de la quarantena: abans eren catorze dies, ara són set". Les bones notícies també arriben per la banda dels laboratoris "des de dissabte, el nostre laboratori de referència fa les proves. És una prova laboriosa i els resultats triguen hores, deu hores en concret". El director assistencial del centre igualadí apunta que "sense aquest recurs, la nostra situació seria molt pitjor. En les darreres hores hem enviat 80 mostres entre pacients i professionals".

L'estrès de la darrera setmana s'allargarà: "les tres fases del pla de contingències es van encadenar del dilluns al dimecres de la setmana passada". Els confinaments i els positius fan que "no tinguem ni el 60% de la plantilla" i es requereixen les mascaretes. Tot i que ara mateix, es treballa amb doble mascareta en tots els casos "la quirúrgica, que evita la sortida de partícules, i la blanca, que impedeix el pas de partícules de l'exterior cap a la boca".

No tot és el COVID19

Carbonell reivindica la feina que se segueix fent al centre, a part de la lluita bàsica contra el COVID19. Esmenta que "l'àrea de consultes externes està tancada, només es fan les visites imprescindibles. Funciona l'Hospital de Dia Oncològic i pel que fa a les hemodiàlisis, se'n fan el 80%. Mantenim les urgències per a nens i adults i també la quirurgia urgent i oncològica". També que "el CAP Nord i el Centre de Salut Mental atenen les visites imprescindibles, amb els màxims protocols per evitar el contagi, mentre que en els altres casos estan donant atenció per via telemàtica". 

"No és letal en la immensa majoria de casos"

El director assistencial de l'Hospital insisteix que "la infecció del COVID no és letal en la immensa majoria de casos, però sí que és un virus molt contagiós. En un 95% dels casos es passa d'una manera relativament benigna; la problemàtica és en l'altre 5% i és on hi estem abocant tots els nostres esforços. D'aquest 5%, una part significativa no requereix d'ingrés a l'UCI. Hi ha alguns casos que sí que cal tractar-los a l'UCI i, per desgràcia, algunes d'aquestes persones tenen molt difícil per superar-ho".

Informació sobre el coronavirus

http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.