TORNAR
PUBLICITAT

4.227 anoiencs viuran demà l'apagada analògica

Calaf, Calonge, Prats de Rei, St. Martí Sesgueioles, Veciana i Castellfollit

societat
Dimecres, 13 gener 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La segona fase de l'apagada analògica ja ha començat, i a partir de demà dijous, dia 14, seran 6 municipis anoiencs, de la zona de l'Alta Anoia, els que la viuran de prop. Calaf, Calonge de Segarra, els Prats de Rei, St. Martí Sesgueioles, el nucli de Sant Pere del Vim de Veciana i Castellfollit de Riubregós, 4.227 anoiencs, segons el còmput de la Generalitat, que deixaran de veure la senyal analògica de TV. Està preparada la comarca? La setmana vinent s'hi afegiran la resta de municipis anoiencs, el dia 19 i el dia 21.
PUBLICITAT

El nucli de Sant Pere del Vim - foto: PdC

Castellfollit de Riubregós, dels primers municipis anoiencs a fer l'apagada - foto: PdC

La segona fase de l’apagada de la televisió analògica ha començat aquest dimarts i es farà de manera progressiva al llarg d’aquest mes de gener a un total de 640 municipis de 28 comarques catalanes, d’acord amb el calendari de l’apagada analògica autoritzat pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.

Segons l'estudi TIC-Llars 2009 de la Fundació Observatori per la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC) i de d'Institut d'Estadística de Catalunya, si l'ús d'Internet de forma regular a la comarca se situava l'any 2007 en un 55,4%, les dades de l'any passat són del 69,8%. Un creixement de més de 14 punts percentuals, que situa l'Anoia per sobre del 64,2% de la mitjana catalana.

Passos per rebre la TDT

Per rebre correctament la Televisió Digital Terrestre (TDT), els usuaris han d’adaptar la seva antena i disposar d’un televisor amb descodificador, ja sigui extern o bé integrat al propi aparell. Per a una correcta instal·lació de l’antena, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació recomana que els ciutadans s’adrecin a les empreses instal·ladores identificades amb el distintiu ‘Agent TDT’, ja que ofereixen una garantia d’informació i assessorament tècnic en el procés d’adaptació a la TDT.

En el cas de les comunitats de veïns, també es pot demanar informació a l’administrador de finques que, juntament amb els seus col·legis professionals, col·labora en el procés de connexió a la TDT. El ciutadà també es pot informar de tot el procés d’adaptació a la TDT a través del telèfon 012 d’informació de la Generalitat de Catalunya i del web www.tdt.cat.

En les zones en les quals no sigui possible la recepció del senyal de TDT per via terrestre, s’haurà habilitat la recepció via satèl·lit, com a solució excepcional.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.